Facebook’tan komşular için sosyal medya uygulaması

Facebook’tan komşular için sosyal medya uygulaması

Facebook, daha büyük topluluklar oluşturmak için çalışmalarını sürdürüyor.

 Bu seferki yenilik direkt olarak Facebook veya Instagram‘a gelen bir özellik değil. Amerikalı sosyal medya platformu, komşuluk ilişkilerini geliştirecek yeni bir platform üzerinde çalışıyor. Geliştirme aşamasında olan Facebook Neighborhoods komşularınızla bağlantı kurmanıza, yerel topluluklara katılmanıza ve yakınınızdaki yeni yerleri keşfetmenize yardımcı olacak.

Neighborhoods, temelde Facebook’un yaptıklarını daha özel bir şekilde yakın çevrenizde yapmanızı sağlayacak.

Neighborhoods, tam olarak ayrı bir uygulama değil. Facebook’a entegre olan yeni uygulama, özellikle komşuluk ilişkilerine odaklı. Böylece, yakınınızdaki tanımadığınız insanları ve aileleri keşfedebileceksiniz. Pek çok kişi bunun için halihazırda Facebook’un kendisini kullanıyordu. Ancak Neighborhoods, bu deneyimi daha özel kılmayı amaçlıyor. Özellikle pandemi döneminde komşuluk ilişkilerinin ne kadar önemli olduğu da ortaya çıktı.

untitled-1-005.jpg

Facebook Neighborhoods, ana Facebook profilinizden farklı bir profile sahip. Katılım için gerekli yaş sınırı ise 18. Mahallenizi onayladıktan sonra ister kendi mahallinizi isterseniz de çevre mahalleleri keşfedebilirsiniz.

Neighborhoods profilinizi oluşturduktan sonra insanların sizi daha kolay tanıması için ilgi alanlarınızı, favori yerlerinizi ve biyografinizi profilinize ekleyebileceksiniz. Kendi gönderilerinizi paylaşabileceğiniz gibi mahallenizin ana sayfasındaki gönderilere de cevap yazabilirsiniz. Facebook’un buradaki amacı, yakın çevrede oturan insanların birbirlerini daha fazla tanıması.

Neighborhoods uygulamasında mahalleler için grup oluşturma imkanı da var. Örnek vermek gerekirse basketbol severler için oluşturulan bir gruba katılıp, yeni insanlar tanıyabileceksiniz. Ayrıca uygulamadaki öneriler kısmı, tercihinize göre en iyi mekanları da önerebiliyor. Kahve içmek istediğiniz zaman önerilere bakarak en fazla tavsiye edilen kahveciye gidebilirsiniz. Bölgedeki işletmelere, parklara ve daha fazlasına puan verebilir, onların bölgede favori mekan olmasını sağlayabilirsiniz.

Facebook Neighborhoods, uygulamayı kullananları güvenliğini de ihmal etmiyor. Uygulama akışındaki gönderileri ve yorumları denetleyen pek çok moderatör olacak. Ayrıca, Facebook’ta veya Neighborhoods’da bir kişiyi engellediğiniz taktirde o kişiye bildirim gitmeyecek. Engellediğiniz biri Facebook’ta oturum açtığında, sizi Neighborhoods’da bulamaz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.