Facebook'tan korsan film paylaşan adama hapis

Facebook'tan korsan film paylaşan adama hapis

Facebook'tan Deadpool filmini paylaşan Tre-Von M. King adlı kullanıcı hakkında cezai yaptırım uygulanacak. Altı ay hapis yatma ihtimali olan Trevon'ın gönderisi 6,386,456 gösterime ulaştı.

Kaliforniya mahkemesi, Facebook sayfasından Deadpool’un tamamını yayınlayan bir adamın cezasını karara bağlayacak. ABD hükümeti karara varırsa, adam yarı yılını hapiste geçirecek.

Deadpool'un sinemada gösterime girmesinden bir hafta sonra, milyonlarca insan filmi Tre-Von M. King tarafından viral bir Facebook gönderisinde izledi.

FBI, hesabın Kaliforniya'da 22 yaşındaki Trevon Franklin'e ait olduğunu tespit etti. Franklin, filmi dosya paylaşım platformu olan Putlocker.is'ten indirdi. Film mahkeme belgelerine göre 6,386,456 görüntüleme aldı. Haziran 2017'de suçlandı ve tutuklandı.

Mayıs ayında, Franklin hükümetle bir anlaşma yaptı ve iyi halden yararlanmak için suçunu kabul etti. Trevon’ın daha önce paylaştığı bir gönderide, "Ceza almamak için harika bir yöntem buldum, ceza almamakla birlikte daha fazla popüler olacağım. Filmi kimseye satmadım veya kopyasını oluşturmadım." dedi.

Franklin, “EVERYBODY JOIN” adlı Facebook grubu yarattı ve insanlara sayfada daha fazla film yayınlayacağını söyledi. Bu nedenle hükümet, yapılanın suç olduğunu ve verilecek altı aylık cezanın, işlenen suç için adil bir ceza olduğunu ileri sürdü.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.