Facebook'tan polislere sahte hesap uyarısı

Facebook'tan polislere sahte hesap uyarısı

Facebook, sahte hesap kullanan polisleri uyarıyor. Facebook’un sahte hesap yakaladığı takdirde kullanıcının platforma erişimini engelleme yetkisi bulunuyor.

Facebook'un hizmet şartları, kullanıcıların gerçek isimlerini kullanmasını gerektiriyor. Ancak ABD polisleri de dahil birçok kişi sahte hesap kullanmayı tercih ediyor. 

Memphis Emniyet Müdürlüğü, "Bob Smith" gibi sahte profiller kullanarak Facebook üzerinden suçluları yakalayabiliyor. Çevrimiçi aktivistler ve arkadaşlarıyla arkadaşlık ediyor.ACLU, sahte Memphis PD hesaplarının bir medeni haklar davası sırasında kanıtlarını ortaya çıkardı. Dijital alanda mahremiyet ve bilgi güvenliği savunucusu Electronic Frontier Foundation (EFF), Memphis polislerinin Facebook'taki hesaplarının sonlandığını ve Facebook'un avukatlarının Memphis polislerine uygulamayı sona erdirmek için ihtar gönderdi.

EFF konuyla ilgili Facebook’u 4 yıl boyunca gözlemledi. Memphis olayından sonra Facebook, bu davranışa izin verilmediğini açıkça ortaya koymak için kanun uygulayıcı politikalarını güncelledi. Ancak EFF'nin Dave Maass'ın işaret ettiği gibi, Facebook kullanıcıları da sahte hesaplar oluşturmak için ömür boyu yasaklar alıyor. 

“"Polis ve Federal yasa uygulayıcı, soruşturmanın bir parçası olarak bir Facebook profili oluşturabilir. Facebook'un şart ve politikalarını ihlal etmesine rağmen, kanıt hala mahkemede kullanılabilir." dendi.

Polisler, Facebook'un hizmet şartlarını ihlal etmesine rağmen, bu durumun iyi olduğunu söyleyen yasal tavsiye bile alıyor. EFF, polislerin güvenliği sağlamak için sahte hesap kullanmasının doğruluğunu tartışıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.