Facebook'tan sanal gerçeklik atağı! O özellik geliyor

Facebook'tan sanal gerçeklik atağı! O özellik geliyor

Facebook, Oculus platformunun kurucusunun asla yapmayacağını söylemesine rağmen, platforma bir özellik getiriyor. Şirket sanal gerçeklik başlıklarında reklam göstermeye başlayacak.

Facebook, yaptığı açıklamada diğer geliştiricilerin benzer reklamları yayınladığı Balston adlı bir oyunda reklamların görünmeye başlayacağını söyledi. Şirket ayrıca, VR için yeni reklam biçimlerini de test ettiğini belirtti.

Oculus platformunun kurucusu farklı konuşmuştu

2017 yılında Facebook’un Oculus‘u satın almasından kısa bir süre sonra, platformun kurucusu Palmer Luckey Next Web‘e konuşmuştu. Palmer Luckey “Sizi izlemeyeceğiz, size reklamlar göndermeyeceğiz ya da istilacı faaliyetlerde bulunmayacağız” diyerek kullanıcıların yüreğine su serpmişti.

oculus-o-ozelligi-aliyor-facebook-kurucuyu-dinlemedi.jpg

Ancak Oculus’un web sitesinde yayınlanan bir blogda şu ifadeler yer aldı:

“Geliştiricilerin gelir elde etmeleri için yeni yollar araştırıyoruz. Bu, çeşitli iş modellerini destekleyebilen, kendi kendini idame ettiren bir platform oluşturmamızı sağlamanın önemli bir parçası. Yeni içerik ve kitle türlerin kilidini açın.”

Öte yandan Facebook, kullanıcıların belirli reklamları ya da belirli bir reklam verenden gelen içerikleri gizleyebileceğini ve gizlilik politikasının aynı kalacağına söz verdi. Ancak bir reklamla etkileşime girip girmediğiniz ve daha fazla bilgi için reklama tıklayıp tıklamadığınız gibi detaylar kaydedilecek.

Oyunlarda reklam verme konusu, istisnai bir detay değil. Ancak artırılmış gerçekliğin samimi ve sürükleyici doğası, tüketici deneyiminin muhtemelen çok farklı hissedeceği ve bunun benimsemeye engel teşkil edebileceği anlamına geliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.