Facebook’tan yeni atak! Silah aksesuarı ilanlarına ambargo

Facebook’tan yeni atak! Silah aksesuarı ilanlarına ambargo

Sosyal medya platformu Facebook, kendi bünyesinde yayınladığı silah ekipmanları ilanlarını geçici süreyle kaldırdığını açıkladı.

Facebook, geçtiğimiz gün yayınladığı blog yazısında yaptığı açıklamada, “Silah aksesuarlarını ve koruyucu teçhizatı tanıtan reklamlarını en azından 22 Ocak’a kadar, çok sayıda ihtiyat nedeniyle yasaklıyoruz. Silah, cephane ve susturucu gibi ürünler için reklamları zaten yasaklıyorduk. Ancak şimdi silah kasaları, yelekler ve silah kılıfları gibi aksesuarların reklamlarını da yasaklayacağız” ifadeleri kullanıldı.

Yasak hiç kuşkusuz 6 Ocak tarihinde Amerikan Kongre Binası’na gerçekleştirilen eylemleri organize eden paylaşımlara izin verildiği için yapılan eleştirilerin sonucu. Zira BuzzFeed News tarafından verilen bilgilere göre, olaylarla ilgili şiddet çağrılarının birçoğu Facebook ve Instagram üzerinden yayınlandı. Ayrıca bir grup ABD senatörü Facebook CEO’su Mark Zuckerberg’e bir mektup yazmıştı. Senatörler mektupta ölümcül taktiksel operasyonlar ve silahlı çatışmalarda kullanılmak üzere tasarlanmış ürünlerin reklamlarını kalıcı olarak yasaklaması için Facebook’a çağrıda bulunmuştu.

Öte yandan firma getirdiği geçici yasaklara ek olarak yemin töreni boyunca Beyaz Saray, Kongre Binası ya da eyalet başkentlerinde yakın mesafelerde gerçekleştirilecek etkinlikler oluşturulmasına izin vermeyecek. Firma bu kararına ek olarak alınan kararları ihlal eden hesapların da kaldırılacağını ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.