Facebook'tan yeni hamle! Facebook’a “önce oku” özelliği geliyor

Facebook'tan yeni hamle! Facebook’a “önce oku” özelliği geliyor

Facebook, paylaşılan haber içerikleri için “önce oku” ismini verdiği yeni bir özellik getiriyor.

Günümüzde yanlış bilgi paylaşımı, internetin en önemli sorunlarından biri haline geldi. Dikkat çekici ve yalan içerik, gerçeğinden çok daha hızlı yayılıyor. Özellikle sosyal medya platformları bu içeriklerin adeta yuvası olmuş durumda. Bir süredir yanlış bilginin paylaşılmasını önlemeye çalışan Facebook, yeni bir özellik getiriyor.

Facebook, okumadığınız şeyi paylaşmanızı istemiyor

Okumadığınız haberleri paylaşmanızı istemeyen Facebook, böylelikle daha bilinçli paylaşımların yapılmasını ve trol paylaşımları önlemeyi planlıyor. Özellikle Covid-19 döneminde gündemde olan yanlış bilgi paylaşımları, insanları çeşitli komplo teorilerine itebiliyor.

Uygulamanın çalışma mantığı ise basit. Bir haber ya da makaleyi paylaşmak isteyen kullanıcıların, söz konusu yazıyı açıp açmadığı sistem tarafından tespit edilecek. Eğer kullanıcı yazıyı okumadan paylaşmaya çalışırsa karşısına “önce oku” ifadesinin yer aldığı bir ekran çıkacak. Sosyal medya devi Facebook, bunun içeriklerin okunmasına yol açacağını belirtiyor. Ancak kullanıcılar isteğe bağlı, okumak yerine direkt paylaşmayı seçebiliyor.

basliksiz-1-247.jpg

Yeni olmayan bu fikir kısa bir süre önce Twitter tarafından kullanılmaya başlanmıştı. Covid-19 ve seçim döneminde yanlış bilgi ile mücadelede önemli bir rol oynayan bu özelliklerin daha fazla platforma yayılması kullanıcıların korunması açısından oldukça önemli. Özellikle yanlış bilginin insanların aşılar ve çeşitli konular hakkında fikirlerini etkilediğini düşünürsek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.