Facebook’tan yeni koronavirüs hamlesi! Profilleri engelliyor

Facebook’tan yeni koronavirüs hamlesi! Profilleri engelliyor

Facebook yeni bir hamle ile Covid-19 ve aşılarla ilgili yanlış bilgileri engellemek için aşı karşıtı profillere karşı sert önlem aldı. 

Sosyal medya platformu Facebook dönem dönem getirdiği güncellemeler ve hamleler ile kullanıcılara büyük kolaylık sağlamaya devam ediyor. Son yaptığı hamle ile Covid-19 ve aşılarla ilgili yanlış bilgileri engellemek için birçok adım attı. Bu adım ise Covid ile ilgili yanlış bilgileri yaymak için Facebook’un kendi özelliklerin kullanılmasından sonra geldi.
Uzun süredir içerisinde bulunduğumuz koronavirüs ortamından dolayı büyük platformlar bu konuda geniş çaplı adımlar atıyor. Bir CNBC raporuna göre Facebook’taki bazı insanlar aşı karşıtı iddialarda bulunmak için profil resimlerinde özel sınırlar kullanıyor. Platform bu kapsamda kullanıcıların profil çerçevelerini kişiselleştirmesine izin veriyor. İnsanlar genellikle bir amaç için desteği genişletmek için bu çeşitli görseller hazırlayarak profillerine ekliyor.

Rapor, Facebook’taki bazı profil çerçevelerinin sosyal ağ platformunda yasaklanan mesajlar içerdiğini ortaya çıkarıyor. Mesajların birinde: “Bağışıklık sistemime güveniyorum, bir iğneye değil,” ifadeleri yer alıyor. Covid-19’u yayan 5G de dahil olmak üzere benzer yanlış bilgiler de platform içerisindeki profil çerçevelerinde yer alıyor.

facebookdan-koronavirus-hamlesi-2.jpg

Bu duruma karşılık olarak bir Facebook sözcüsü, bu tür profil çerçevelerinin şirket politikalarına aykırı olduğunu ve bunları kaldırmak için çaba gösterdiklerini dile getirdi. Sözcü Engadget‘e verdiği demeçte: “İnsanları COVID-19 aşıları için desteklerini paylaşmaya teşvik eden ve kurallarımızı ihlal edenleri kaldıran profil çerçevelerini aktif olarak destekliyoruz” dedi.

Sözcü ayrıca: ”Platformda aşılamayı destekleyen profil çerçevelerine sahip kullanıcı sayısının artıyor. Dünyada beş milyondan fazla insan aşılara olan desteği ifade etmek için bu profil çerçevelerinden birini kullanıyor‘‘ ifadelerini kullandı.

Bu haftanın başlarında şirket, Covid-19 salgınıyla ilgili olarak Facebook ve Instagram da dahil olmak üzere uygulama ailesinden dünya çapında 12 milyon yanlış bilgi aldığını bildirdi. Şirket ayrıca, Hindistan’daki kullanıcılarını pandemi hakkındaki yanlış bilgilerin tespit edilmesine yardımcı olmak için eğitim vermeyi istediklerini belirtti. Ek olarak bilgilendirme yapmak için Hindistan’da yeni bir kampanya başlatma planlarını da duyurdu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.