Facebook'tan yeni özellik, Messenger sistemi daha güvenli!

Facebook'tan yeni özellik, Messenger sistemi daha güvenli!

Facebook Messenger uygulaması, güvenlik amacıyla yeni özelliklere kavuşuyor.

Facebook, gizliliğe verdiği önemin artması için kolları sıvadı. Daha önceden yazılı mesajlara uçtan uca şifreleme özelliği getiren Facebook, aynı şeyi sesli ve görüntülü aramalar için de gerçekleştirecek.

Facebook Messenger için uçtan uca şifreleme güncellemesi

Hem görüntülü hem de sesli aramalar için şifreleme imkanı sağlayan Facebook Messenger, bu özelliği herkes için otomatik yapmıyor. Güvenlik önlemini almak isteyen kullanıcılar, ayarlar üzerinden bu metodu aktif hale getirebiliyorlar.

Ayrıca önlemleri sıklaştırmak isteyen Facebook, kaybolan mesajların kontrolünü de geliştiriyor. Kullanıcıların yazdıklarını belli bir süre zarfında sohbette tutan bu özellik, artık daha da detaylanacak. Uygulamayı deneyimleyen kişiler, mesajlarını 5 saniye ile 24 saat arası görüntülenebilir hale getirebilecekler. Bu sürenin bitimi ile birlikte yazılı metinler sohbetten tamamen kalkacaklar.

Bilgisayar korsanları ve suçlulardan kullanıcılarını uzak tutmak isteyen Facebook, bu sayede daha güveli bir ortam yaratma hayaline bir adım daha yaklaştı. Piyasada standart haline gelen uçtan uca şifreleme metodu ile hiç kimsenin ne yazdığınız veya ne konuştuğunuzla ilgilenmemesi amaçlanıyor.

facebook-messenger-icin-yeni-guvenlik-guncellemesi.jpeg

Facebook’un bir sonraki hedefi, grup sohbetleri için şifreleme

Gelecek planlarından da bahseden şirket, önlemleri yaymaya devam edecek. Facebook’un bu konuda bir sonraki hedefi ise grup sohbetleri. Şirket, uçtan uca şifreleme yöntemini bu kategoriye de eklemeyi amaçlıyor. Facebook Messenger ayrıca, teslimat kontrolleri adını verdiği yeni bir özelliği de yakında duyuracak. Bu ekleme ile kullanıcıların gelen mesajları, istekleri ve listeleri daha gelişmiş ayarlar ile kontrol etmesi amaçlanıyor. İstenmeyen etkileşimi azaltacak olan Facebook Messenger, grup sohbetleri için gelecek özellikleri, sınırlı ülkelerin dahil olduğu program ile test edecek. Sürecin tamamlanması ile yeni eklentiler güncelleme olarak tüm kullanıcılara açık olacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.