Facebook'tan yenilenebilir enerjiye büyük destek

Facebook'tan yenilenebilir enerjiye büyük destek

Facebook, 2020 yılı itibarıyla enerjisi ihtiyacını %100 olarak yenilenebilir kaynaklardan sağlayacağını açıkladı. Google ve Apple, dünya genelindeki tüm tesislerinin enerji ihtiyacını güneş ve rüzgar enerjisinden sağladıklarını açıklamıştı.

Facebook çevre dostu bir şirket olmak için çalışmalarına hız verdi. Sosyal medya devi, 2020 yılı itibarıyla enerjisi ihtiyacını %100 olarak yenilenebilir kaynaklardan sağlayacak.

2015 yılında Facebook, tesislerinin yüzde 50'sini rüzgar ve güneş enerjisi gibi yenilenebilir enerjiyle 2018'e kadar destekleme hedefini koymuştu. 2017'de yüzde 51 yenilenebilir enerji ile bu hedefe erkenden ulaşıldı. 

Facebook zaten Los Lunas, New Mexico, Papillion, Nebraska, Luleå, İsveç, Altoona, Iowa ve Fort Worth, Teksas, veri merkezlerine güç sağlamak için yüzde 100 temiz ve yenilenebilir enerji kullanıyor.

Google ve Apple gibi diğer şirketler de yüzde 100 yenilenebilir enerji kullanmaya karar verdiler. Starbucks, Walmart, Target ve General Motors gibi birçok şirket de yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelik anlaşma imzaladı. 

Kaynak: Milliyet

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.