Facebook’un arkadaşlık uygulaması faaliyete geçiyor! Tinder'a rakip olacak

Facebook’un arkadaşlık uygulaması faaliyete geçiyor! Tinder'a rakip olacak

Facebook’un Tinder benzeri arkadaşlık uygulamalarına rakip olması beklenen Facebook Dating uzun bir gecikmenin ardından Avrupa’da yayın hayatına başlıyor. 

Facebook’un arkadaş bulma hizmeti, ilk başta ABD’de sunulmuştu. Sistem, potansiyel eşleşmeleri bulmak için oluşturduğunuz Facebook profillerini kullanıyor. Daha sonra Facebook bu eşleşmeleri tercihlerinize, katıldığınız gruplara ve etkinliklere göre düzenliyor.

The Verge’nin paylaştığı detaylara göre, hizmet mobil uygulamada şimdilik yalnızca bir sekme olarak gözüküyor. Ayrıca Facebook’un diğer uygulamalarıyla da entegre durumda olarak kullanmanız mümkün olacak. Bu da profilinizin Instagram’dan hikaye ve gönderileri gösterebileceği ve Messenger üzerinden görüntülü aramaları sağlayabileceği anlamına geliyor. Tüm bunların yanında Secret Crush özelliği ise hem Instagram hem de Facebook arkadaşlarınızı potansiyel eşleşmeler için sıraya koyuyor.

Tüm bunların yanında Facebook Dating hizmetinin şirketin diğer uygulamalarıyla olan bağlantısı yakın zamanda etik sorunları gündeme getirmişti. Bu sebepten Avrupa’daki lansman Şubat ayında yapılacakken bu tarihlere çekilmiş oldu. Bu tarz hizmetleri piyasaya süren şirketler, Avrupa Birliği’nin GDPR korumaları kapsamında Veri İşleme Etki Değerlendirmesi (DPIA) adı verilen bir dizi incelemeden geçmeye mecbur bırakılıyor.

Facebook Dating, aralarında Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Kıbrıs, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Hırvatistan, Macaristan, İrlanda, İtalya, Litvanya, Lüksemburg’un bulunduğu ülkelerde kullanıma sunulacak. İlk başta sunulmasa da kısa süre içinde de hizmetin ülkemizde sunulması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum