Facebook'un görüntülü sohbet cihazı çıkıyor

Facebook'un görüntülü sohbet cihazı çıkıyor

Facebook’un bu yıl içinde evlerde video sohbet gerçekleştirmeyi kolaylaştıracak bir ürün çıkarmaya hazırlandığı iddia ediliyordu

Facebook'un görüntülü sohbet cihazının adı ve fiyatı belli oldu. Facebook Portal adını taşıyacak ürün temelde Amazon'un Echo Show'una benzer bir cihaz olacak.


Facebook’un bir süredir görüntülü konuşma yapabilmek için bir cihaz üreteceği konuşuluyordu. Finans sitesi Cheddar, geçtiğimiz günlerde cihazın adını, fiyatını ve ne zaman tanıtılacağı ile ilgili bilgileri sızdırdı. 

‘Portal’ adı verilecek cihazın 499 dolar civarı bir fiyatla gelmesi bekleniyor. Mayıs ayında resmi duyurusu yapılacak cihaz, 2018 yılının sonlarına doğru satışa çıkmış olacak. 

Amazon’un Echo Show cihazına benzeyen cihaz, görüntülü konuşma amaçlı bir cihaz olacak. Ayrıca sesli komut özelliği ve yüksek kalite geniş açılı bir kameraya sahip olacak. Geniş açılı kameranın, yüz tanıma özelliğide sahip olması bekleniyor. 

Portal aynı zamanda Netflix, Spotify gibi ücretli uygulamaların yayın servislerine de destek verecek. Mark Zuckerberg’in ürün hakkındaki düşüncesi ise ürünün fiyatının değil tüketici alışkanlıklarını değiştirmesinin önemli olduğu. 

Cihazın tam olarak hangi ülkelerde satışa çıkacağı henüz net değil ancak sadece internet üzerinden satışa sunulacağı biliniyor. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.