Facebook’un yeni veri sözleşmesi Tinder’ı mahvetti

Facebook’un yeni veri sözleşmesi Tinder’ı mahvetti

Cambridge Analytica skandalının ardından Facebook’un yeni güncellenen veri politikası yüzünden kullanıcılar Tinder’a erişim sağlayamadı. Facebook’un bu son hamlesi ise Tinder’ı düşüşe geçirdi.

Cambridge Analytica'nın Facebook'taki kullanıcı bilgilerini usulsüz olarak kullanması, dünya genelinde büyük bir gündem olmuştu. Facebook da bunun üzerine yeni güvenlik önlemlerini devreye almıştı. Facebook, dün akşam yayınladığı blog yazısında yaptığı son düzenlemelerde, artık üçüncü taraf veri sağlayıcılardan kullanıcı verisi satın alma konusunu iptal etmiş ve reklam verenlerin de erişimini kapatmıştı. 

Bilindiği gibi pek çok uygulamaya “Facebook’la giriş yap” seçeneği ile giriş yapıyoruz. Bu seçeneğe Tinder’da dahil. Fakat bu  güncellemeler sonrasında dün itibariyle Facebook hesabı üzerinden kullanıcılar Tinder uygulamasına giriş yapamadılar. Veri korunumuna ilişkin yeni bir güncellemeyi blogundan yayınlayan uygulamanın değiştirdiği bazı şeyler ise üçüncü parti uygulamalarıda etkilemiş gözüküyor.

Bu seçeneği kullanan neredeyse tüm kullanıcılar bu durumdan etkilenmiş durumda. Tinder, bu hatanın üzerinde çalıştığına dair kullanıcılarını bilgilendirdi. Facebook ise konuyu çözmek için Tinder’la görüşmeler yaptığını açıkladı. Yapılan bu güncelleme pek çok uygulamada bulunmasına rağmen şimdilik sadece Tinder’ı etkiledi.

Umarız yeni bir güncelleme ile problem çözülmüş olur. Gelişmelerden haberdar olmak için takipte kalmayı unutmayın!

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.