FaceDate, Tinder’ı yerinden edecek!

FaceDate, Tinder’ı yerinden edecek!

En çok kullanılan çöpçatanlık uygulaması Tinder’ın tahtı sallanacak mı? Facebook, F8 konferasında Tinder’a çok ciddi bir rakip duyurdu! FaceDate servisi duyuruldu! Peki, FaceDate ne işe yarıyor?

Facebook’un geleneksel F8 konferansı gerçekleşti. Bu etkinlik kapsamında duyurusu yapılan ve en çok konuşulan konu ise FaceDate adı verilen servis oldu. Duyurusu yapılan bu servis, Facebook ağı içinde bir çöpçatanlık servisinin de ilk adımı oldu.

Uzun yıllardır, Tinder ve Happn başta olmak üzere, çok sayıda çöpçatanlık uygulaması ve servisi varken, Facebook’un bu alana girmesi dikkat çekici oldu.


Mark Zuckerberg, Facebook ortamından binlerce insanın tanışıp, ilişki yaşadığını ve hatta evlendiğini belirtti. Facebook ekosisteminde ise, 200 milyondan fazla kişinin profilinde “Single” yani ilişkisi yok seçeneğinin yer aldığı da ifade edildi. Facebook’un bilgi gizliliği konusundaki önemli hamlesi ise, bu servisin Facebook profili içinde isteğe bağlı olarak görüntülenebilmesi oldu.

İsteyen kullanıcıları, FaceDate servisini kullandığını, Facebook arkadaşlarından gizleyebilecek. Eşleşme sistemi ise, ortak zevkler, arkadaşlar, kriterler üzerinde yapılacak. Diğer servislerde ise bu eşleşme önerileri konum bazlı olduğu için, belirli noktalar sonrasında kısıtlı kalıyordu.

Facebook’un bu alandaki açığı görmesi ise bir hayli ilginç. Gerekçeleri ise son derece mantıklı. Hali hazırda, bu amaç doğrultusunda kullanılan milyonlarca profilin ve kişinin olduğu düşünüldüğünde, böyle bir servisin çok büyük bir ilgi göreceği kesin.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.