Faik Öztrak: Bu millet daha hangi fedakârlığı yapsın?

Faik Öztrak: Bu millet daha hangi fedakârlığı yapsın?

Mart ayı enflasyon rakamlarını değerlendiren CHP Sözcüsü Faik Öztrak, "Siz 'Yeter nedir' bilir misiniz? Bu millet size daha hangi fedakârlığı yapsın? Önce siz saraylarınızdan, uçaklarınızdan, lüksünüzden, şatafatınızdan fedakârlık yapacaksınız." dedi.

TÜİK'in yüzde 61,14 olarak açıkladığı yıllık enflasyonu ENAG yüzde 142.63 tespit etti. Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan CHP Sözcüsü Faik Öztrak, "Türkiye tüketici enflasyonunda, Dünyada en yüksek enflasyona sahip 6. ülke oldu. Türkiye’yi en büyük 10 ekonomi arasına sokacaklarını söylediler, Ama dünyada en yüksek enflasyonu yaşayan 10 ülke arasına soktular. Bunların sorumlusu kim? Bu ülkede kim hükümetin başında? Recep Tayyip Erdoğan… Son bir yılda; Patates yüzde 207, salatalık yüzde 193, patlıcan yüzde 185, margarin yüzde 160, kabak yüzde 153, karnabahar yüzde 146 zam gördü. Ama bunlar daha iyi günlerimiz. Doğalgaza yapılan fahiş zamlar bu rakamlarda yok." dedi.

Öztrak, partisinin Ekonomi Masası programının tamamlanmasının ardından Tekirdağ'da iş dünyasıyla, Sivil Toplum Örgütleri'yle, çiftçilerle birlikte olduklarını söyledi. Esnafın çalışırken battığını, fatura az gelsin diye elektriklerini kıstığını, ekmek teknesinin batışını karanlıkta izlediğini belirten Öztrak, şöyle devam etti:

'BURADAN AYLARDIR BAĞIRIYORUZ, ORALI BİLE OLMUYORLAR'

"Çiftçi Tekirdağ’ın verimli topraklarında dahi üretmekte zorlanıyor. Mazot, gübre, tohum, ilaç fiyatları sadece bir yıl içerisinde ikiye üçe katlandı. Sayın Genel Başkanımız, Ve biz, buradan aylardır bağırıyoruz. 'Büyük bir gıda krizi giderek yaklaşıyor. Derhal önlem alın' diyoruz. Oralı bile olmuyorlar. Oysa günümüzde gıda güvenliği, artık bir milli güvenlik meselesi haline geldi.

467321-634287350.jpg

'ERDOĞAN'IN UMURUNDA DEĞİL'

Özellikle pandemiden sonra, gıda ve sağlıkta kendine yeterliliğin ne kadar önemli olduğunu bütün dünya gördü. Ama bir bizdeki hükümet görmedi. Gözlerini sımsıkı yumdu, kulaklarını kapadı, 'Ölen ölür, kalan sağlar bizimdir' dedi. Saray yine en iyi bildiği işi yaptı. Sorumluluktan kaçtı, ama sorumluluktan kaçmanın sonuçlarından kaçamadı. Şimdi her hatası gibi sorumluluktan kaçmasının acı faturasını da millet olarak hep birlikte ödüyoruz. Ama Erdoğan’ın umurunda değil. 'Böyle dönemler, hep birlikte fedakârlık yapmamız, hep birlikte günlük kazancımızı değil, ortak geleceğimizi düşünmemiz gereken dönemler' diye, millete ahkâm kesiyor.

'ÖNCE SİZ FEDAKARLIK YAPACAKSINIZ'

Yahu yeter. Siz 'Yeter nedir' bilir misiniz? Bu millet size daha hangi fedakârlığı yapsın? Milletin bir ciğerini sökmediğiniz kaldı. Daha ne yapacaksınız? Daha nasıl bir fedakarlık bekliyorsunuz? Artık fedakârlık sırası sizde ve şürekânızdadır. Önce siz saraylarınızdan, uçaklarınızdan, lüksünüzden, şatafatınızdan fedakârlık yapacaksınız.

'VATANDAŞ BU REJİME ŞAMARI SANDIKTA ATACAK'

Şürekânız üçer beşer aldıkları ballı maaşlardan fedakârlık yapacak. Tahsildarlığını yaptığınız beşli çeteniz memleket yansa da tıkır tıkır ödenen dolar- euro cinsinden geçiş, uçuş, yatış garantilerinden fedakârlık yapacak. Siz de tüm bunların üstüne son bir fedakârlık yapacaksınız! Ülkeyi artık yönetemediğinizi kabul edecek, vakit geçirmeden sandığı getireceksiniz. Vatandaş da size, bu hükümete, bu rejime sandıkta şamarı atacak."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.