Faik Öztrak: Enflasyon cephesinde işler alt üst olmuş!

Faik Öztrak: Enflasyon cephesinde işler alt üst olmuş!

Enflasyon rakamlarına dikkat çeken CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, "TÜİK rakamları istediği kadar eğip büksün, millet hayat pahalılığını da enflasyonu da yaşıyor" dedi.

Merkez Yürütme Kurulu gündemiyle ilgili basın toplantısı düzenleyen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, "TÜİK ile ENAG arasında neredeyse 2 kat fark var. İşte aradaki 2 kat fark TÜİK aracılığıyla yedikleri kul hakkıdır. TÜİK rakamları istediği kadar eğip büksün, millet hayat pahalılığını da enflasyonu da yaşıyor. TÜİK'in yalan yanlış rakamlarıyla işçimizin, memurumuzun, emeklimizin hakları zalim iktidar tarafından gasp ediyor. Biz iş başına gelir gelmez herkesin hakkını vereceğiz, milletimizi de enflasyona ezdirmeyeceğiz" dedi.

Faik Öztrak'ın açıklamalarının satır başları şöyle oldu:

Enflasyon en büyük halk düşmanıdır. Sarayın kibirlisi ve onun kıyafetsiz şürekası "faiz sebep, enflasyon sonuçtur" diyerek enflasyon canavarını azdırdı. Bu ülkede enflasyonu artıran saray yönetiminin yanlış politikalarıdır.

27-28 yaşındaki gençlerimiz 3 haneli enflasyonla bu iktidar döneminde çalıştı. Nebati Bakan daldığı uykudan uyandı. Baktı ki paramız daha da pul oldu. Enflasyon cephesinde işler alt üst olmuş gel gör ki Nebati Bakan saçmalamaya devam ediyor. Enflasyon baz etkisiyle yani kendi kendine düşecekse siz ne yapıyorsunuz?

thumbs-b-c-b49b8de267e0e280ac8bca7313783444.jpg

TÜİK'in makyajlı rakamlarına göre ilk altı ayda enflasyon yüzde 42,3. Net asgari ücrete yaptıkları zam ne yüzde 25, ne yüzde 30. Tamı tamına yüzde 29,3. Enflasyonun tam 13 puan altında.

TÜİK ile ENAG arasında neredeyse 2 kat fark var. İşte aradaki 2 kat fark TÜİK aracılığıyla yedikleri kul hakkıdır. TÜİK rakamları istediği kadar eğip büksün, millet hayat pahalılığını da enflasyonu da yaşıyor. TÜİK'in yalan yanlış rakamlarıyla işçimizin, memurumuzun, emeklimizin hakları zalim iktidar tarafından gasp ediyor. Biz iş başına gelir gelmez herkesin hakkını vereceğiz, milletimizi de enflasyona ezdirmeyeceğiz.

Binali Yıldırım'ı taşıyan helikopterin cumhurbaşkanlığı helikopteri olduğu ortaya çıktı. Cumhurbaşkanlığında bir görevi var mı? Yok. AK Parti Genel Başkanvekili cumhurbaşkanlığı helikopterine bedavadan nasıl kuruluyor?

Hükümet Merkez Bankası'nın İstanbul'a taşınmasına hız vermiş. Merkez Bankası'nın liyakatli çalışanlarını işten uzaklaştırmak için her türlü mobbing uygulanıyor.

Devlet malı balığın kılçığıdır, yutmak isteyenin boğazına takılır. Bu ülkeyi soyanlarla hesaplaşacağız, bu ülkeyi sevenlerle helalleşeceğiz. Torunlarımız, çocuklarımız bu ülkenin topraklarında huzur içinde yaşasınlar istiyoruz.

Biz 6 parti olarak yüksek enflasyon ve işsizliği bitirmeye kararlıyız. Çiftçimizi, emeklimizi, işçimizi refaha kavuşturmaya, basın ve ifade özgürlüğünü sonuna kadar savunmaya kararlıyız.

Seçimlerde başkan seçilen aday buranın belde olabilmesi için emek veren eski mahalle muhtarıdır. Kendisini kutluyorum. AK Parti'nin açıklamalarına gelince İstanbul'u, Ankara'yı, Mersin'i, Adana'yı kaybetmiş, Dodurga seçimini kazanınca şeker bulmuş çocuk gibi seviniyorlar.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.