Faik Öztrak, "Mutfaklarımızda büyük bir yangın var"

Faik Öztrak, "Mutfaklarımızda büyük bir yangın var"

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, düzenlediği basın toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

CHP'li Öztrak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Mandacı iktisatçıların reçetelerine bunun için itibar etmiyoruz" sözlerine sert sözlerle yanıt verdi. Öztrak, AKP'li isimleri de eleştirdi. Öztrak, değerlendirmelerine, "Erdoğan’ın ekonomiye kerameti kendinden menkul ideolojik saplantıyla malul kibirle yoğrulmuş bakışı, egemenliğimizin, ulusal itibarımızın simgesi milli paramızı pul etti" diyerek başladı ve sözlerini şöyle devam ettirdi:

'MARKETLERDE KARNE UYGULAMASI BAŞLADI'

"Mutfaklarımızda büyük bir yangın var. Marketlerde karne uygulaması başladı. Bazı ürünlerden bir alırsan, ikincisi yok. Esnafımız satacak mal bulamıyor. Sattığını da yerine koyamıyor. Fiyat etiketleri, sürekli değişiyor. Benzin pompalarındaki rakamlar, artık elektrik sayacından hızlı çalışıyor. Ülkede ticaret durma noktasında. Çekler ödeme aracı olmaktan çıktı. Kimse çek kabul etmiyor. Ucube rejimle beraber zirve yapan ekonomik kriz artık tüm milli varlıklarımızın değerini kemirip bitiriyor. Erdoğan ve Çamur İttifakı koalisyonunun küçük ortağı, sıcak para baronlarının kara paracıların manipülatörlerin, spekülatörlerin, akbabaların, milletimizin emek emek inşa ettiği milli varlıklarımızı talan etmesinin önünü açtılar."

'MANDACI NEDİR BİZ KENDİSİNE ANLATALIM'

Erdoğan'ın sözlerini hatırlatan Öztrak, "Erdoğan, kendine 'Kral çıplak' diyenlere, hatalarını söyleyenlere, ülkeyi sıcak para baronlarına, kara paracılara, manipülatörlere, spekülatörlere, egemen güçlere yem ediyorsun diyenlere, 'Mandacı iktisatçı' diyor. Biz kendisine mandacı kimdir, nedir bir anlatalım" diyerek şöyle devam etti:

"Mandacı; 'Bu can bu tende kaldığı müddetçe, Papazı vermem' diye millete caka sattıktan sonra o papazı özel uçakla ABD Başkanının Oval Ofisine bir gecede gönderendir. Mandacı; kendisine 'aptal olma' diye, mektup yazanların ayağına koşup hakaret dolu mektubu yüzüne çarpmayıp kedi gibi pısandır. Mandacı; Rus uçakları İdlib ’de 36 askerimizi şehit ettiğinde, bunun hesabını soramayan üstüne üstlük Kremlin Sarayı’nın kapılarında dakikalarca bekleyip, Rusların resmi televizyon kameralarının önünde kendini rezil edendir. Milletin itibarına sahip çıkamayandır.

337868-814x458.png

'MANDACI İRANLI BİR SAHTEKÂRIN ÖNÜNE YATANLARDIR'

Mandacı; 30 yaşındaki bir İranlı sahtekârın önüne yatanlardır. Ondan aldıkları dolarları, ayakkabı kutularında evlerindeki çelik kasalarda saklayanlardır. Milli şerefimizin ve haysiyetimizin timsali al bayrağımızı bu dolandırıcıya yandaş televizyonlarında dekor yaptıranlardır. Mandacı; Bu milletin 128 milyar dolarını Merkez Bankası’nın arka kapısından hiçbir kurala, teamüle uymadan, kendi siyasi ikbali için buharlaştırıp bugün Türk Lirası’nı kolu kanadı kırık ve savunmasız bırakandır. Mandacı; dün, 15 Temmuz’un finansörü olmakla suçladıkları, yandaş gazetelerde olmadık hakaretler ettikleri bir ülkenin Veliaht Prensinin ayağına sırf 10 milyar dolar getirecek diye turkuaz halı serenlerdir."

'MİLLETİN YARASINA TUZ BASACAK KADAR KİBİRLİLER'

Öztrak, AKP cenahının yaptığı açıklamalara da tepki gösterdi. "Bu riyakârlar zulüm ettikleri milletimize, 'Para kalmayabilir. Başınızı kaldırın şu yolların güzelliğine bakın. Bakın ne güzel yollar yapılmış. Gözünüz gönlünüz açılsın' diyecek kadar, milletin yarasına tuz basacak kadar da kibirlidirler" diyen Öztrak, şunları söyledi:

Bunlar utanmadan millete, 'Aylarca belki soğan ekmek yiyeceğiz ama güvenliğimizden asla taviz vermeyeceğiz' derler. Ama yandaş, akraba-i taallukat, besleme lüks arabalarda, yatlarda, kotralarda gününü gün ederler.

'BUNLARIN DAVALARI DOLARIN YEŞİLİ, SARAYLARI, LÜKS UÇAKLARI'

Bunların yapacağı Kurtuluş Savaşı’nda; saraylar, lüks uçaklar, yatlar, arabalar, efuliler kendilerinin olur. Kuru soğan, ekmek millete kalır. Bunların davaları da savaşı da doların yeşilidir, saraylarıdır, lüks uçaklarıdır, yatlarıdır, kotralarıdır. Şişkin banka hesaplarıdır. Yüzbinlerce dolarlık lüks arabalardır. Asgari ücretin iki katını verip aldıkları boyunlarına takıp millete caka sattıkları, markalı atkılardır."

'GARANTİLERİ TL'YE ÇEVİRİN, ÖDEMELERİ ERTELEYİN'

Öztrak, "Dolar kuru bugünden 12 lirayı aştı bile. Dolar artınca, beşli çetenin bütçeden alacağı da katlanacak. Bu talanı durdurun, bu garantileri TL’ye çevirin, 'mücbir sebep' diyerek ödemeleri erteleyin" çağrısında bulundu.

Bu ödemelerin ertelenmesiyle elde edilecek tasarrufun; emekliler, asgari ücretliler, çiftçiler, esnaflar için kullanılmasını talep eden Öztrak, "Yapabilir misiniz? Yapamazsınız çünkü siz milleti unuttunuz. Milletin halini görmüyorsunuz. Feryadını duymuyorsunuz. Siz sadece kendinizi kurtarmayı düşünüyorsunuz" diye konuştu.

'BAŞKA TÜRLÜ MÜMKÜN DEĞİLDİR'

Öztrak, seçim çağrısını da yineleyerek, "Bunların yapacakları tek hayırlı kurtarma milleti kendilerinden kurtarmaktır. Derhal sandığı milletin önüne getirmektir. Kaybolan güveni geri getirmek, milleti bu hayat pahalılığından çekip çıkarmak başka türlü mümkün değildir" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.