Faik Öztrak'tan Erdoğan'a sert tepki! Dünyanın neresinde...

Faik Öztrak'tan Erdoğan'a sert tepki! Dünyanın neresinde...

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, düzenlediği basın toplantısında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener için sarf ettiği 'tehdit' açıklamalarına tepki gösterdi.

Öztrak, '' Millete ve Millet İttifakı’na racon kesmeye, Millet İttifakı’nı tehdit etmeye kalkıyor. Karizması çizilen, ipleri tamamen elinden kaçıran Erdoğan, çaresizliğini milleti ve millet ittifakını tehditle kapatmaya çalışıyor.

Dünyanın neresinde bir Cumhurbaşkanı çıkıp, siyasi rakiplerini tehdit eder. Hangi aklı başında cumhurbaşkanı, bundan vazife çıkaracak kendini bilmezlerin önünü açar? Ülkesini, demokrasisini böyle bir riske atar? Allah Aşkına! Rakiplerini açıkça tehdit eden, ‘Daha neler olacak neler’ diyen bir Cumhurbaşkanı’na, bu ülkede yabancı yatırımcı canını, malını nasıl emanet eder?

Onlara hatırlatalım, raconu siz lebaleb kongreler yaparken iflas eden esnaf kesecek, sayıları 10 milyonu geçen işsizler kesecek. Raconun kralını milletimiz kaçtığınız sandıkta verecek'' diye konuştu.

Öztrak'ın açıklamalarından satır başları şöyle: 

SALGIN YÖNETİMİ

1 Haziran’da, yeni bir açılma dönemine girilmesi bekleniyor. Esnaf dükkânını 1 Haziran’da nasıl açacak? Hafta sonlarında eve kapanma bitecek mi?

Sağlık Bakanı hala aşı değil, rakam yağdırıyor. 120 milyon doz Biontech, 100 milyon doz Sinovac, 50 milyon doz Sputni. Sayın Bakan hiç kusura bakmayın. Biz artık sizin yalancı çoban taktiklerinize kanmıyoruz. Biz, sizden sayı değil, ciddi bir aşı takvimi bekliyoruz.

Erdoğan Şahsım Hükümeti, dünyayı ikna edemiyor, İngiltere'nin kırmızı listesindeyiz, Rusya naz yapıyor. 

''HÜKÜMET HER GEÇEN GÜN OTORİTERLEŞİYOR''

Hükümet her geçen gün otoriterleşiyor. Milletin, öğrencilerin, çay üreticilerinin, çiftçinin, esnafın yükselen feryadını bastırmak için şiddete başvuruyorlar. Milletin sesini duyurmaya çalışan tarafsız basına her türlü şiddeti ve baskıyı uyguluyorlar. Milletin derdini anlatan muhalefete kumpas kuruyorlar, sonra da pişkin bir tavırla “bu daha başlangıç” diyorlar.

ERDOĞAN'IN DARBE SUÇLAMALARINA TEPKİ

Cumhuriyet Halk Partisi, her türlü darbeye karşıdır, karşı olmuştur.  Bu ülkede darbelerin gerçek mağduru her zaman Cumhuriyet Halk Partisi olmuştur. CHP bu ülkede ne zaman iktidara yürüse, önü darbelerle kesildi. Mal varlıklarına el kondu, Yöneticileri hapislere atıldı. Kimse tarihi ve hakikatleri çığırtkanlıkla tahrif etmeye kalkmasın.

SEDAT PEKER'İN İDDİALARI 

Bir organize suç örgütü elebaşı, bir aydır tefrika halinde, beraber yol yürüdüğü eski yol arkadaşlarını ve bir takım kirli ilişkileri deşifre ediyor.  Normal işleyen bir demokraside,kirlenmiş bir üyesi varsa, onu Yüce Divan önüne çıkarırdı. Yargı, yargı gibi davranır, Soruşturmasını yürütür, hâkimler de son sözünü söylerdi. Siyasetin ve yargının çabasını gören millet de “Şeriatın kestiği parmak acımaz” derdi.

Erdoğan yaşananlardan 20 gün sonra konuştu. Erdoğan, TBMM'nin önünü bir kez daha tıkadı, milli iradeden tekrar kaçtı. 

Mafya iddialarının araştırılması için verilen önerge AKP-MHP oylarıyla reddedildi.

Yavru Vatan Kıbrıs, bizdeki bu olayların kendini alakadar eden kısmının soruşturmasını Kendi Meclisinde yapmaya hazırlanıyor. KKTC Parlamentosu, Kutlu Adalı cinayeti ile ilgili son iddiaları araştırmak için, oy birliğiyle bir Araştırma Komitesi kurdu. Dikkat edin bu soruşturmanın ardından mafya dedikleriniz, Suç örgütü lideri dedikleriniz, İstihbarat elemanı çıkmasın. Bu rezalet kolay kolay temizlenmez.

AK Parti’de herkes, birbirine kumpas kurmuş. Bu ülkenin seçilmiş Başbakanının altından, hem AK Parti Genel Başkanlığı,hem de Başbakanlık koltuğu kumpasla çekilip alınmış, bugünkü İçişleri Bakanı Bu kumpasta rol aldığını açıkça itiraf etti. Kumpasın diğer aktörleri kim? Damat ve Binali Yıldırım. Kumpası kuran kim? Erdoğan. Saray entrikalarıyla milli iradeye darbe nasıl yapılır, bunun kitabını yazmışlar. Bunların gözü dönmüş, mafyaya bile bazı roller verilmiş.  Çalma kapıyı, çalarlar kapını.

thumbs_b_c_a2a94faed115e2e5d38430b12ef810e4-002.jpg

''128 MİLYAR DOLAR BUHARLAŞTI''

Pandemide onlarca müzisyen intihar etti, geç de olsa akıllarına geldi. Ama vergi levhası olmayan müzisyene destek yok. 

Hükümet, çetelerle magazincilik oynuyor. Ekonominin sigortaları patlattılar. 128 milyar doları buharlaştırdılar. Dün 21 Mayıs tarihiyle rezerv rakamları açıklandı, Merkez Bankası 41 milyar dolar açık vermeye devam ediyor. Bunu gören el oğlu da Türkiye'ye en kırılganlar listesine ekliyor.

Hükümetin elinde oyuncak olmuş bir Merkez Bankası, istikrarı sağlayamaz. Türk Lirası bugün Amerikan Doları karşısında tarihi dipleri gördüyse, sebepleri bunlardır. Hayat pahalılığı ise almış yürümüş. Millet artık her aya eksi bakiyeyle giriyor. Mayıs ayı itibariyle, dört kişilik bir ailenin açlık sınırı asgari ücreti geçti.

Erdoğan hükümeti, OECD ki ülkeler kadar istihdam alanı sunabilseydi; milli gelirimiz geçen yıl, 717 milyar dolar değil; 1,1 trilyon dolar olacaktı. Kişi başına gelirimiz de 8 bin 599 dolar yerine 13 bin 267 dolara ulaşacaktı.

SEÇİM ÇAĞRISI

Artık vatandaşlarımız Erdoğan hükümeti ile vedalaşmaya hazırlanıyor. İnsanlarımızı birleştirmeye hazırız. Daha çok demokrasiye hazırız, farklı fikirlere saygı duymaya hazırız. Yol bulmak kolay, gönül bulmaya hazırız. 

Vakit, tertemiz insanlarımızın güvenine ihanet etmiş bu iktidara, veda etme vaktidir. Genel Başkanımızın söylediği gibi: vakit tamam! Seçim zamanıdır bu zaman. Sandıktan kaçma, milletten korkma Erdoğan.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.