Faik Öztrak'tan flaş faiz tepkisi!

Faik Öztrak'tan flaş faiz tepkisi!

CHP Sözcüsü Faik Öztrak gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Öztrak'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

''Erdoğan, 24 Haziran 2018 seçimlerinden birkaç gün önce, 19 Haziran 2018’de; “Siz bu kardeşinize yetkiyi verin, Ondan sonra bu faizle, Şunla, bunla nasıl uğraşılır görün” demişti.

Bu sözün üzerinden tam 3 yıl 7 ay 2 gün geçti. Milletimiz o günden bu yana, Dört ayrı Merkez Bankası Başkanı, Üç ayrı Hazine ve Maliye Bakanı gördü. Erdoğan’ın “faizi, şunu, bunu” Eline yüzüne nasıl bulaştırdığını da gördü. Erdoğan, 19 Haziran 2018’de, Yüzde 17,75 olan politika faizini, 2021’in ortasında önce yüzde 19’a kadar yükseltti.

Sonra yılsonuna doğru “Faiz sebep, enflasyon netice” safsatalarını Tekrar torbadan çıkardı. Yetmedi “Faizi indirmek, nassın gereği” dedi. Politika faizini üç ayda, zorla yüzde 14’e indirtti. Peki; milletin faizi ne oldu? 3 yıl 7 ay 2 gün önce, İhtiyaç kredisi faizi yüzde 24 idi. Bugün aynı faiz yüzde 32. Taşıt kredisi faizi yüzde 22 idi. Şimdi yüzde 28. Ticari kredi faizi yüzde 22’lerdeydi. Şimdi yüzde 30’larda… Hatta bazı bankalar, Yüzde 46 faizle ticari kredi veriyor. Yine devletin iki yıllık borçlanmasında referans faizi yüzde 19 idi. Şimdi yüzde 23. Erdoğan politika faizini politikacı faizine çevirdi. Milletin faiz yükü düşmedi, arttı.

1040741368-214-0-1067-853-1920x0-80-0-0-7b4ab02bf0cf83a21314f7f4e66b5faa.jpg

Piyasanın gerçekleri, Erdoğan’ın safsatalarını ezip geçti. Peki, Erdoğan’ın 3 yıl 7 ay 2 gün önce, “Şunla, bunla nasıl uğraşılır” derken, Kast ettiği diğer şeyler ne oldu? O gün Dolar kuru 4 lira 72 kuruştu. Bugün 13 lira 47 kuruş. O gün enflasyon yüzde 12’lerdeydi. Bugün yüzde 36’larda… O gün ülkenin risk primi 316 idi. Bugün 554. Erdoğan faizle baş edemediği gibi, “Şununla, bununla” da baş edemedi. Faiz, kur, enflasyon, risk primi, hepsi Erdoğan Şahsım Yönetiminde şaha kalktı.

Erdoğan’a göre; Enflasyon düşüşe girmiş. Hem de kesinmiş. Bu sözler, Erdoğan’ın milletten nasıl koptuğunu, Milleti nasıl unuttuğunu gösteriyor. Ya Erdoğan kibre batmış, Millete ne söylesem inanır sanıyor. Ki bunun adı tıpta mitomanidir. Ciddi bir rahatsızlıktır. Ya da bu sözler, TÜİK’e talimatla enflasyon düşürtme harekâtının habercisidir. Nitekim Bunca yanlışa imza atmış TÜİK Başkanının Şimdi çıkıp, “Yanlışa imza atmam” demesi Hayra alamet değildir. Bu, Mevcut güven bunalımını daha da derinleştirir. Verilerine güvenilmeyen bir ekonomide Kimse yönünü tayin edemez. Yatırım olmaz, aş olmaz, iş olmaz. Nas diyenlerin, kul hakkı yemesinin önü açılır. Bugün makyajlı TÜİK rakamlarıyla bile Tüketici enflasyonu yüzde 36. Üretici enflasyonu yüzde 80. Son 20 yılın en yüksek enflasyonunu yaşıyoruz. Ve enflasyonda dünyanın şampiyonlar ligindeyiz. Enflasyonumuz ABD ve Avro bölgesinin toplamının 3 katı.

Beyefendi siz ülkenin tapusunu üzerinimze geçirdiniz? Siz Saraylarınızdan fedakarlık mı yaptınız? Yoksa saray sosyetisine verdiğiniz üçer beşer maaşlardan mı fedakarlık yaptınız? Hayır hiç birşeyden fedakarlık yapmadınız. Milletimiz ucuz halk ekmeğini almak için ayazda saatlerce bekliyor. İnsan fedakarlık yaptık demeye utanır. ''

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.