Faik Öztrak'tan önemli açıklamalar!

Faik Öztrak'tan önemli açıklamalar!

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Faik Öztrak, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalar yaptı.

Öztrak'ın açıklamalarının satır başları şöyle oldu:

Bugün, Çanakkale Kara Savaşlarının 107. yıl dönümü. Emperyalist güçler Çanakkale’yi denizden geçemeyince, 107 yıl önce bugün, topraklarımıza çıkartma yapmaya kalktılar. Ve karşılarında emrindeki askerlere, “Ben size taarruzu değil, ölmeyi emrediyorum” diyen, kahraman bir komutan buldular.

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI

Mustafa Kemal’in, Atatürk olma yürüyüşü burada başladı. Bu destanı yazan milletimiz ve komutan tam 5 yıl sonra, Kurtuluş Savaşı’nı başlatmak üzere Ankara’da, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni kurdular. Hafta sonunda da, Meclisimizin kuruluş yıl dönümünü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı büyük bir coşkuyla kutladık. Türkiye Büyük Millet Meclisi, milli vicdanın, millet iradesinin tecelligâhıdır. Vatan topraklarını emperyalist çizmelerinden kurtaran, Kurtuluş Savaşımızı yöneten bu meclis, Gazi Meclis’tir. Gazi Meclis, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, büyük devlet adamlığının bir eseridir. Anadolu işgal altındayken, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilk işi, Meclisi kurmak olmuştur. Millet iradesinin tecelligâhı bu Meclis, meşruiyetin de kaynağı olmuştur.

kapak-172652.webp

Büyük Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı’nı kazandıktan sonra, dönemin Fransız Büyükelçisine söylediği şu sözler, hiçbir yanlış anlamaya meydan bırakmayacak kadar açıktır: “Kişisel iktidar gibi, zararlı bir örnek bırakarak ölmeyeceğim. Parlamenter bir cumhuriyet kuracağım.” Devletimiz, parlamenter bir cumhuriyet olarak kurulmuştur.

Tarih ırmağının yönü değiştirilemez. 1839’dan beri akan nehrin yönü bellidir. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında, ülkemizin ufkunu karartan, milletimize dar gelen, cebini boşaltan, ucube tek adam rejimi elbisesini, halkımız sandıkta yırtıp atacaktır. Cumhuriyetimizi gerçek demokrasiyle taçlandıracak, Güçlendirilmiş Demokratik Parlamenter Sistem, ülkemizin ufkunu ışıl ışıl aydınlatacaktır. Bu vesileyle, başta Cumhuriyetimizin ve Cumhuriyet Halk Partimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Gazi Meclisimizin ilk milletvekillerini, Çanakkale Zaferinin ve Kurtuluş Savaşımızın tüm kahramanlarını, tüm gazilerimizi ve şehitlerimizi, bir kere daha saygıyla, rahmetle, minnetle anıyoruz. Türkiye'nin en büyük ekonomiler liginde 23. sıraya düşeceği tahmin ediliyor. Türkiye'de AK Parti'nin siyasette adı bile yokken en büyük 20 ekonomi sıradaydık.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.