Fakir Baykurt Roman Ödül Törenine geri sayım başladı

Fakir Baykurt Roman Ödül Törenine geri sayım başladı

Çiğli Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen Fakir Baykurt Roman Ödülü Töreni 11 Ekim'de gerçekleştirilecek.

MEDYA EGE - 2020 yılından itibaren düzenlenen Roman Ödülü için bu yıl 44 dosya yarıştı. Seçici Kurulu’nda Adnan Binyazar, Öner Yağcı, Hidayet Karakuş, Işık Baykurt ve Bahri Karaduman’ın bulunduğu Roman Ödülü'nün kazananı oy çokluğuyla Beni Bul Anne adlı dosya oldu. Fakir Baykurt’un yasama gözlerini kapadığı günün yıl dönümü 11 Ekim 2023 tarihinde düzenlenecek ödül töreninde ödül olarak eserin yazarı Dursaliye Şahan’a 20 bin TL takdim edilecek. Kazanan dosya Belediye Kültür Yayınları çerçevesinde kitap haline getirilerek yayımlanacak.

Çiğli Belediyesi tarafından ödül törenine ilişkin bir açıklama yapıldı. Açıklamada "Edebiyatımızın duayen isimlerinden Fakir Baykurt anısına her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz Roman Ödülü'nün 2023 yılı törenimize tüm halkımız davetlidir" ifadeleri ile çağrıda bulunuldu.

Ödül töreninde, Fakir Baykurt Roman Ödülü Sergi açılışı da yapılacak. Öte yandan törende Yeni Kuşak Köy Enstitüler Derneği Mandolin Orkestrası ve Yel Değirmeni konserleri ve belgesel gösterini de olacak.

Yarışmaya ilişkin konuşan Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü “2020 yılında düzenlemeye başladığımız Fakir Baykurt Roman Ödülü’nün bu yıl dördüncüsünü gerçekleştirdik. Yıllar içerisinde Roman Ödülümüze gösterilen ilgi vatandaşlarımızın edebiyatla olan bağının kuvvetlenmesi noktasında bizleri mutlu ediyor. Bu yıl birbirinden değerli 44 dosya ödül için başvuruda bulundu. Tüm başvurular Seçici Kurulumuz tarafından ivedilikle incelendi ve kazanan dosya açıklandı. Çiğli’yi sanatın ve edebiyatın mutfağı yapmak istiyoruz. En güzel eserlerin burada pişmesi ve ülkemizin dört bir yanına ulaşması için çalışıyoruz. Kalıcı olanın, insana ve kültüre olan yatırımlar olduğu bilinciyle şu ana kadar altı kitabı okurlarla buluşturduk. Ödül alan dosyamız yedinci kitabımız olacak. Atamızın hedef gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak için toplum olarak okumaya, gelişmeye ve değişmeye devam etmeliyiz” demişti.

f7gzqriwqaaij7y.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.