FANUC, Robot Zirvesi’nde yer aldı

FANUC, Robot Zirvesi’nde yer aldı

CNC, Robot ve Makine üreticisi Fanuc, son teknolojiyle geliştirdiği otomotiv ve yan sanayi çözümlerini Robot Yatırımları Zirvesi ve Sergisi’nde görücüye çıkardı

Zirve kapsamında 7 eksen punta kaynak robotunu sektör profesyonellerine tanıtan FANUC, robotun kabiliyetlerini bir otomotiv gövdesi üzerinde spot kaynağı işlemi sergileyerek gösterdi. Bu yıl 5. kez düzenlenen Robot Yatırımları Zirvesi ve Sergisi’nde FANUC, otomotiv ve yan sanayi ihtiyaçlarına cevap veren yeni nesil robotlarıyla ziyaretçilerini ağırladı.  

Zirve kapsamında 7 Eksen Punta Kaynak Robotunu ve İşbirlikçi robot CR4iA’yı sektör profesyonellerinin beğenisine sunan FANUC, katılımcılardan tam not aldı. Ayrıca FANUC, robotun kabiliyetlerini bir otomotiv gövdesi üzerinde spot kaynağı işlemi sergileyerek gösterdi.

Otomotiv endüstrisi için tasarlanan 7 Eksenli Punta Kaynak Robotu, standartta olan 6 eksenli robotun 2.-3. ekseni arasında bir eksen daha eklenerek daha ufak alanlarda daha esnek hareket etmeyi sağlıyor. FANUC, Robot sayesinde hücreyi yüzde 30 oranında küçülterek büyük avantaj sağlıyor. İşbirlikçi robot CR4iA ise insanla işbirliği içinde çalışıyor. 

“Zirve, FANUC için büyük önem taşıyor”

Zirve kapsamında açıklamada bulunan FANUC Genel Müdürü Teoman Alper Yiğit, “Günümüzün robot teknolojisinde yenilikçi çözümlere ihtiyaç var. Küçük ve orta ölçekli birçok firma ile çözümlerimizi buluşturduğumuz bu zirve, FANUC için büyük önem taşıyor. Otomotiv ve yan sanayi ihtiyaçlarına cevap veren yeni nesil teknolojilerimizi zirve kapsamında sektörün bilgisine sunduk.  Otomotivin daha hızlı, daha dar alanda robot kullanımı ve daha kısa çevrim süreleri ihtiyacını göz önünde bulundurarak oluşturulan 7 eksen punta kaynak robotu ziyaretçilerimize sergiledik”dedi.  Hand-guidance olarak bilinen robot programlamasını elle öğretme uygulaması gibi yenilikçi teknolojilere odaklandıklarını söyleyen Yiğit “Bunlara ek olarak işbirlikçi (cobot) robotlar, günümüz teknolojisinde güvenlik çitini ortadan kaldırıp insanla birlikte çalışabilir olmaları sayesinde büyük bir ihtiyaca hizmet etmektedir. FANUC Cobotları aynı zamanda elle öğretme (hand guidance) özelliği ile çok kolay programlanabileceğini ziyaretçilerin deneyimine sunuldu.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.