Farkındalık Yaratan Bir Etkinlik Gerçekleştirdi.

Farkındalık Yaratan Bir Etkinlik Gerçekleştirdi.

Lise TEMA Çevre Eğitim Programı uygulayan Efeler Anadolu Lisesi Coğrafya Öğretmeni Sayın Ayşen AYCAN’ın gözetiminde öğrencileri 2019-2020 Eğitim Öğretim yılı birinci yarıyılın son haftasında farkındalık yaratan bir etkinlik gerçekleştirdi.

 

 Efeler Anadolu Lisesi Müdürü Kemal BAŞARAN ve Coğrafya Öğretmeni TEMA Vakfı Eğitim Gönüllüsü , TEMA Vakfı Okul Koordinatörü Ayşen AYCAN’ın davetiyle  TEMA Vakfı Aydın İl Temsilcisi Mehmet ÖZDEMİR, Temsilci Yardımcıları Ekrem ÇALIK, Hayriye KÖSEM, Kaya Geri Dönüşüm sahibi İhsan KAYA, Mühendis Makbule KAYA etkinliğe katkı sundular. 

TEMA Vakfı Aydın İl Temsilcisi Mehmet ÖZDEMİR, Efeler Anadolu Lisesi Öğrencileri tarafından farkındalık yaratan  etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada; “ 2019-2020 Eğitim Öğretim yılında Aydın İl ve ilçelerinde bulunan Okul Öncesi, İlkokul, Ortaokul ve Liselerimizde  TEMA Vakfı Eğitim Gönüllüsü öğretmenlerimiz tarafından ‘Çocuk ve Genç Çevre Eğitim Programları’ uygulanmakta olup, öğretmenlerimiz okullarımızda öğrencilerimizle farkındalık yaratan etkinlikler gerçekleştirmektedir. Efeler Anadolu Lisesi TEMA Vakfı Eğitim Gönüllüsü olan Coğrafya Öğretmeni Sayın Ayşen AYCAN çevre eğitimi gören öğrencileri ile pet şişe, plastik, naylon biriktirerek, okulun bahçesinin uygun bir köşesine sebze tohumları ekerek farkındalık yaratan örnek bir etkinliği gerçekleştirmişlerdir.

Efeler Anadolu Lisesi Salonunda, etkinliği gerçekleştiren öğrencilerimiz, öğretmenimiz, okul müdürümüz, Kaya Geri Dönüşüm sahibi, çevre mühendisimiz ile birlikte, öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ettik. Çevreye gösterdikleri duyarlılık için alkışladık. TEMA Vakfı ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdik. 5D modelini açıkladık;

  1. Düşün, gerekli değilse tüketme,

  2. Daha az tüket,

  3. Değerlendir yeniden kullan,

  4. Değiştir, farklı amaçla kullan,

  5. Dönüştür, doğa kazansın.

Yaşanabilir, sürdürülebilir  sağlıklı bir çevre için, gönlünü vererek, Vatan sevgisiyle  çalışan, öğretmenlerimiz, gençlerimiz, öğrencilerimiz, anneler, babalar  ve TEMA Vakfı gönüllüleri var. Ben bu güzel insanları saygıyla, sevgiyle selamlıyorum. Öğrencilerimizin gerçekleştirdiği farkındalık yaratan bu örnek etkinlikte emeği olan gençlerimize, öğretmenlerimize, okul müdürümüze teşekkür ediyorum” dedi.

0-171.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.