Farklı Rotalar-Rakotz Köprüsü

Farklı Rotalar-Rakotz Köprüsü

Suat Bıçak yazdı

İnsan her zaman doğaya zarar vermiyor. Bazen de doğanın güzelliklerine bir şeyler katmak için uğraşırlar. Bunun en güzel örneklerinden birisi Rakotzbrücke yani Rakotz Köprüsü. Almanya'nın Saksonya eyaletindeki Kromlauer Parkı sınırlarındaki Rakotz Köprüsü tam karşısından bakıldığında görsel bir şölen sunuyor. Uzaktan bakılınca size bir yüzüğü andırıyor. İnsan eliyle yapılan bu mükemmel yapı bu hafta sizlere konuk oluyor.
1.jpg
Yapımı 1860 yılında biten köprü İsviçre’den getirilen özel taşlarla yaptırıldı. Kromlau Şövalyesi Friedrich Herrman Rötschke tarafından yaptırılan köprü her iki tarafından iki sivri kule ile süslenmiş. Her detayında özel figürler barındırın köprü fotoğrafçılar için özel efektlerle harika sunumlar çıkarmanıza imkan vermekte. İyi bir fotoğrafçı buradan bir çok şaheser üretebilir. Sadece mevsimi doğru seçmeniz gerekiyor. Yaz aylarının sıcak zamanlarında burada su azalacağı için çok fazla yansıma görülmemektedir. Bütün olayın yansımada olduğunu düşünürsek boşa gitmiş olursunuz.
5-2.jpg
Köprünü diğer adı Şeytan Köprüsüdür. Ancak bu isim kötü bir niyetle verilmemiş. Sadece sudaki yansımanın ne kadar kusursuz bir yapı olduğunu anlatmak için söylenmiş. Yani bu ancak şeytanın aklına gelir demeye getirmişler. Köprüye gittiğinizde ne kadar haklı olduklarını göreceksiniz. Tabi bu arada bende henüz buraya gitmedim. Ancak listemde yer alıyor. Benden önce giden olursa fotoğraflarını mutlaka benimle paylaşmasını rica ediyorum.
5-1.jpg
Buraya gitmek için Almanya’nın Saksonya Eyaleti’ne gitmeniz gerekiyor. Buradaki milli park sınırları içinde haftanın her günü ziyarete açıktır. İsterseniz köprüye varmak için 4 saatlik bir yürüyüş parkuru da mevcut. Bence çok güzel bir gün sizleri bekliyor. Tabi köprüye kadar araçla gitme imkanınız da bulunuyor. Sonbahar burası için en ideal mevsim. Ancak gölde yüzen yapraklar fotoğraf çekenler için oldukça zorluk çıkarıyor. Gölün hemen yakınında bir otoparkta bulunmakta. Ücretsiz internet erişimi ve tuvaletlerde misafirler için düşünülmüş.
kkkk.webp
Yazıyı okurken birçoğunuzun buraya gitme imkanı olmadığını biliyorum. Ancak belki ileriki zamanlarda Avrupa seyahatlerimiz daha kolay hale gelirse şimdiden elinizde birkaç gezi notu olmasını istedim. Tabi tüm rotalar avrupaya çıkmıyor. Ülkemizde de bir çok farklı keşfedilmemiş yer bizleri bekliyor. Fırsat buldukça en yakınınızdaki görülememiş yerleri keşfetmeye çalışın. Eminim hiç tahmin etmediğiniz yerler bulacaksınız. Dünya gezdikçe güzel, kalın sağlıçakla..

ffff.webp
Çok Gezin, Çok Okuyun ve Çok Sorun…

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.