Faruk Kaymakcı, "Taze kan oluruz"

Faruk Kaymakcı, "Taze kan oluruz"

DEÜ, Dışişleri Bakanlığı koordinasyonunda gerçekleştirilen ‘AB Sürecimiz ve Gençler için Fırsatlar’ toplantısında Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı’yı ağırladı.

Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı, toplantı öncesinde DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar ile makamında bir araya geldi. Karşılıklı görüş alışverişinin bulunulduğu ziyarette; Türkiye'nin AB üyelik süreci ile Avrupa Birliği tarafından yürütülen Ufuk Avrupa, Erasmus+, ESC programlarının öğrenci ve akademisyenlere sunduğu fırsatlar konuşuldu.

Daha sonra DEÜ Rektörlük binasında yer alan 15 Temmuz Şehitler Salonu’nda düzenlenen toplantıda interaktif bir sunum gerçekleştiren Faruk Kaymakcı, katılımcılarla yaptığı çevrimiçi anketle Türkiye – Avrupa Birliği ilişkilerindeki son durumu değerlendirirken, öğrenci ve akademisyenlerin eğitim ve burs olanaklarıyla ilgili merak ettiği sorulara da yanıt verdi.

disisleri-bakan-yardimcisi-faruk-kaymakci.jpg

TAZE KAN OLURUZ

Yaptığı interaktif sunumda AB tarafından yürütülen programlar hakkında öğrenci ve akademisyenleri bilgilendiren Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı, Avrupa Birliği'nin sunduğu eğitim fırsatlarının önemine değindi. Türkiye'nin ekonomisiyle, ticaretiyle, yatırımlarıyla, yüzünün batıya dönük olduğunu söyleyen ve AB üyeliği konusunu değerlendiren Kaymakcı, "Türkiye'nin AB üyeliği bir süreçtir. Bu süreçten vazgeçmemek gerekiyor. Türkiye'yi tarımdan sanayiye, yenilikten araştırmaya, eğitimden tüketicinin korunmasına, rekabetten dış politikaya kadar belli bir standarda getirelim, sonra bazı ülkeler bizim üyeliğimizi veto etsin. Bizim için AB üyelik süreci, AB'ye üye olmak kadar önem taşıyor" dedi. Türkiye'nin Avrupa için de büyük bir değer olduğunu belirten Kaymakcı, "Birleşik Krallık AB'den çıkmışken ülkemiz Avrupa Birliği'ne güç ve taze kan katacaktır. Büyük Türkiye AB'ye büyük katkıda bulunacaktır" diye konuştu. Avrupa Birliği'nın 2050'de yeşil ve dijital bir Avrupa Kıtası hedeflediğini sözlerine ekleyen Kaymakcı, Avrupa Yeşil Mutabakatı'nın Türkiye'yi de yakından ilgilendirdiğini ifade ederek, ticaretin de buna göre şekilleneceğini dile getirdi.

ab-surecimiz-ve-gencler-icin-firsatlar-toplantisi-1.jpg

DEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Uğur Malayoğlu ise Türkiye’nin olmadığı bir Avrupa’nın geleceğini hayal edemediklerini ifade ederek, "AB'ye üyelik kadar AB’ye üyelik sürecindeki kriterlere de önem vermemiz gerekiyor. Burada karşılıklı olarak birçok şey öğrendiğimizi düşünüyoruz. Ülkemizin gayretlerinin uzun vadede olumlu sonuçlanacağına da inanıyoruz. Üniversite olarak biz de öğrencilerimizin gerek yurt içi gerekse yurt dışındaki kariyerlerine yönelik mesleki katkı sağlayacak projelere öncelik veriyoruz" açıklamasında bulundu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.