Fatih Koleji Öğrenci Velilerinden Eylem

Fatih Koleji Öğrenci Velilerinden Eylem

Fatih Koleji öğrencilerinin velileri kapatılan Özel Fatih Koleji'nin kapatılmasını protesto etti.

Geçtiğimiz Cuma günü Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan okullar arasında yer alan İzmir Özel Fatih Koleji Öğrenci velileri, 2 bine yakın öğrencinin mağdur edildiğini belirterek, bu mağduriyetin giderilmesi gerektiğini ifade ettiler. 


Pazartesi akşam saatlerinde okul önünde toplanan öğrenci velileri, okulun kapatılmasından dolayı öğrencilerin açıkta kaldığını belirterek, ne yapacaklarını bilemediklerini ifade ettiler. Öğrenci velileri, “Okulların açılmasına 1 ay kala, okulun kapatılması çocuklarımızı, bizleri ve burada çalışanları mağdur etti. Okul ücretlerini 4 yıl peşin yatıran veliler var. Velilerin bu mağduriyetleri nasıl giderilecek, net bilgi verilmiyor. Okulun kapısına kilit vurularak, yeni sorunlar yaratılmış oldu. Biz bu durumun bir an önce düzeltilmesini, okulumuzun açılmasını istiyoruz” dediler. 


“Çocuklarımız Atatürk sevgisi ile büyüdü”
Fatih Koleji’nde uzun süredir eğitim gören çocuklarının FETÖ veya hiçbir cemaat ya da ideolojiye yönelik eğitim verilmediğinin altını çizen veliler, “Çocuklarımız bu okulda Atatürk sevgisi ile büyüdü. Neden böyle bir karar verildiğini anlayamadık, şaşkın haldeyiz” dedi. 


Okul açılasıya kadar her gün akşam saatlerinde okul kapısı önünde bir araya geleceklerini dile getiren veliler, yeni mağduriyetler yaşanmaması için seslerini duyurmaya çalışacaklarını ifade ettiler. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum