Faydasını duyunca çekirdeklerini atmayacaksınız!

Faydasını duyunca çekirdeklerini atmayacaksınız!

Avokadoyu soyarken çekirdeğini çöpe atıyorsanız, bu haberimizi okuduktan sonra yeniden düşünmeniz gerecek. Çünkü avokado çekirdeğinin cildinize sayısız faydası vardır.

Peki avokado çekirdeğini cildine nasıl kullanabilirsiniz? İşte avokado çekirdeğinin cilde kullanım alanları...

Sivilcelere iyi gelir 

Avokado çekirdeğini sivilceleriniz için kullanabilirsiniz. Ilık su ve rendelenmiş avokado çekirdeklerini iyice karıştırın ve içerisine birkaç damla çay ağacı yağı ekleyin. Sivilcelerinizin üzerine uygulayın ve 5-6 dakika bekletin. Daha sonra cildinizi ılık su ile yıkayın.

Peeling etkisi 

Avokado çekirdeklerini önceden ısıtılmış fırında yaklaşık bir saat boyunca pişirin. Daha sonra rendeleyin. Rendelenmiş çekirdeğin üzerine öğütülmüş kahve ve deniz tuzu ekleyin. Bu karışımı cildinize yumuşak hareketlerle uygulayın ve ılık su ile durulayın.

Saç bakımı 

Parlak saçlara sahip olmak ve kepeklerden kurtulmak için avokado çekirdeğini rendeleyin ve çiğ haliyle kullanın. Hint yağı ile karıştırıp bir gün bekletin. Daha sonra karışımı kafa derinize sürüp ovun. Başınızı bir havluyla veya streç filmle sarıp bir saat bekletin ve iyice durulayın.

Yüz maskesi 

Toz kil ve rendelenmiş çekirdeği karıştırın, biraz su ekleyin göz bölgesinden kaçınarak cildinize uygulayın. 15 dakika sonra yüzünüzü yıkayın ve nemlendirici bir krem sürün.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.