Fazla Yağlar İçin Soğuk Lipoliz

Fazla Yağlar İçin Soğuk Lipoliz

Soğuk Lipoliz hakkında bilinmesi gereken her şey Flora Klinik tarafından açıklandı.

"Yağ dondurma" olarak adıyla da bilinen soğuk lipoliz, yağ hücrelerini parçalamak için vücut yağının invaziv olmayan (cerrahi işlem gerektirmeyen) bir şekilde soğutulmasını içeren ve diğer dokulara zarar vermeden vücut yağının azaltılmasını içeren yeni bir prosedürdür. Etkisinin görülmesi birkaç ay sürebilmekte ve oldukça acısız bir işlemdir.

İşlem sırasında:

 Cildin soğutma panelleriyle temas etmesini sağlamak için cilde bir vakum aplikatörü
yerleştirilir.

 Hastalar anestezik bir etki yarattığı için birkaç dakika soğukluk hissederler.

 Yağ bir saate kadar soğutulur.

Soğuk Lipoliz Kimlere Uygulanır?

Soğuk lipoliz, kilo vermenin bir yolu olarak değerlendirilmemektedir. Diyet ve egzersiz yapmayı denediyseniz ve belirli yağ şişkinliklerinden kurtulamadıysanız, doktorunuz bu işlemi önerebilir.

Aşağıdaki durumlarda ise soğuk lipoliz uygulamasından kaçınmalısınız:
 Gevşek ya dasarkık cilt

 Kötü cilt tonu

 Kriyoglobulinemi (kanınızdaki anormal proteinlerin soğuk havalarda kalınlaştığı bir durum)

 Soğuk ürtiker (soğuduğunda cildinizde kurdeşenlere sebep olan bir cilt rahatsızlığı)

 Paroksismal soğuk hemoglobinüri (soğuk havalarda kırmızı kan hücrelerinizi yok eden bir tür anemi )

Danıştığınız uzmanınız, vücudunuzun aşağıdaki gibi bölgelerindeki yağ hücrelerini öldürmenize yardımcı olmak için soğuk lipoliz uygulayabilir:

 Çene ve çene çizgisinin altında

 Uyluk

 Karın

 Arka ve yanlar

 Popo altında

 Sutyen hattı boyunca

 Üst kol

soguk-lipoliz.jpg

Soğuk Lipoliz Riskleri Var Mıdır?

Soğuk lipolizi işlemi için iyileşme süresi planlamanız gerekmemektedir. Uygulama sonrasında planınızı iptal etmenize gerek kalmadan tüm sosyal aktivitelerinizi yapabilirsiniz. İşlemin ise birkaç yan etkisi bulunabilir. Uygulama sırasında cildinizde bir çekme veya çekilme ve yoğun bir soğukluk hissedebilirsiniz. Daha sonra, egzersiz yapıyormuş gibi ağrınız olabilir. Ayrıca biraz şişkinlik de hissedebilirsiniz.

Nadiren de olsa uygulama sonrasında hafif veya orta derecede ağrıya neden olabilir. Bazen cildiniz daha sonra daha az pürüzsüz görünebilir. Bunu yaptıran kişilerin %1'inden azında paradoksal yağ hiperplazisi adı verilen bir komplikasyon vardır. Bu olduğunda, tedavi alanındaki yağ hücrelerinin sayısı azalmak yerine artabilmektedir. Fakat bu yan etkiler görülmesi oldukça düşük olan yan etkilerdir.

Soğuk Lipoliz Etkili Bir Yöntem Midir?

Yapılan çalışmalar, soğuk lipoliz uygulamasının güvenli ve etkili olduğunu göstermektedir. Uygulamadaki riskler az ve nadirdir. Karaciğerinizde herhangi bir hasara yol açmamaktadır. Uygulama sonrası yan etkiler isehafiftir ve kısa bir süre sonra geçer. Ortalama olarak hedeflenen bölgelerdeki yağ miktarını %10-25 oranında azaltır.

Soğuk Lipoliz İşleminden Sonra Ne Beklenir?

Soğuk lipolizde iyileşme süresi yoktur ve hastalar aynı gün normal aktivitelerine devam edebilirler. Tedavide tipik olarak birden fazla seansa girilebilir ve bu seanslar uzman kontrolünde planlanır. Hastalar iki ila dört ay içinde yağ şişkinliklerinde gözle görülür bir azalma gözlemleyecektir. İşlemin etkililiğini artırmak adına beslenme düzeninizi sağlıklı bir şekilde ayarlamalı ve düzenli egzersizleri hayatınıza sokmalısınız.

Kaynak: https://www.floraklinik.com/soguk-lipoliz/

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.