FBI, tüm iPhone modellerine sızdı!

FBI, tüm iPhone modellerine sızdı!

FIB için çalışan İsrail menşeli firma Cellebrite, piyasadaki tüm iPhone modellerine sızmayı başardığını duyurdu. Şimdi gözler Apple'da!

Güvenliği ile övünen Apple, terör saldırılarında bile müşteri gizliliğini öne sürerek teröristin iCloud bilgilerini FBI ve CIA ile paylaşmayı reddetmişti. Ancak iş Çin'e gelince tüm verilerini Çin hükümetine açan Apple, şimdi de anavatanında büyük bir darbe aldı.

İsrail menşeli teknoloji şirketi olan Cellebrite, piyasadaki tüm iPhone modellerine sızmayı başardığını açıkladı. Cellebrite, geliştirmiş olduğu bir kit ile iPhone'daki tüm bilgilere ulaşabiliyor. En güncel iOS sürümü olan iOS 11.2.6'ya bile sızabilen Cellebrite'ın FBI için çalıştığını belirtelim.

Cellebrite firmasının bu açıklamalarından sonra gözler Apple'a çevrilmiş durumda. Sandbox sistemini güvenlik için iOS 9 ile kapatan Apple, bu sayede uygulama içi verilere erişimi engellemişti.

Mart ayında yayınlanacak olan iOS 11.3 güncellemesi ile ise USB aksesuarlarındaki güvenliği arttıracak olan Cupertinolu devin, Cellebrite'ın bulduğu açığı kapatıp kapatmayacağı henüz bilinmiyor.

Son olarak Cellebrite'ın iPhone dışında diğer Android telefonlara da erişim sağlayabildiğini belirtelim.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.