FBI uyardı! Olimpiyatlarda siber saldırı olabilir

FBI uyardı! Olimpiyatlarda siber saldırı olabilir

Koronavirüs salgını nedeniyle bir sene gecikmeli başlayan Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları, siber saldırı tehlikesi altında. FBI, bilgisayar korsanlarının ve diğer tehdit aktörlerinin oyunları hedef alabileceği konusunda uyarı yaptı.

Oyunlar, salgın nedeniyle bir yıllık gecikmenin ardından dünya çapından yüzlerce sporcuyu Tokyo’ya, milyarlarca insanı da televizyonlarının başına toplamayı başardı. Bunun yanında, böyle büyük bir organizasyon bilgisayar korsanları için de kritik öneme sahip olabiliyor.

thumbs-b-c-71dd4ea04e655599bff906ac2b345194.jpg

Olimpiyat Oyunları birçok şekilde hedef alınabilir

Oyunlarda herhangi bir siber saldırı tehdidi ya da belirtisi görülmüş değil. Ancak FBI, şirketleri ve tüketicileri saldırılar konusunda dikkatli olmaya çağırıdı. Yapılan açıklamalarda istihbarat servisi, Olimpiyatların DDoS saldırıları, fidye yazılımı, sosyal mühendislik, kimlik avı kampanyaları ya da içeriden öğrenilen bilgiler de dahil olmak üzere birçok saldırı yöntemiyle hedef alınabileceğini ifade etti.

Öte yandan bu tarz saldırıların canlı yayınları etkileme ve kesintiye uğratmaya, hassas verileri hacklemeye, sızdırmaya, rehin tutmaya ve kamu ile özel dijital altyapıya saldırmaya ve etkilemeye çalışabileceği konusunda da uyarı yapıldı.

FBI’ın yaptığı açıklama, Olimpiyatlar için altyapı hizmeti veren Japon teknoloji devi Fujitsu’nun yılın ilk aylarından büyük bir siber saldırıya maruz kalması ve birçok veri ihlalinin yaşanmasından sonra geldi. Haziran 2021’de olimpiyatların organizasyon komitesinin üyeleri de ayrı bir saldırıya uğradı. Etkinliğe ev sahibi yapacak olan ülkenin üst düzey yöneticilerinin özel bağlantıları da dahil olmak üzere birçok verileri sızdırıldı.

Olası siber saldırıların önüne geçmek içinse FBI, hizmet sağlayıcıları ve ortaklarını siber korumalarını yüksek seviyede tutmaları konusunda uyardı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.