Felci Önleyen ve Tedavi Eden Mantar

Felci Önleyen ve Tedavi Eden Mantar

Geleneksel Çin tıbbında yaşlanma etkileriyle savaşmak için kullanılan tırtıl mantarının yeni faydaları keşfedildi.

Araştırmalar tırtıl mantarının bazı kalp ve damar hastalıklarını önlediğini ve tedavi ettiğini ortaya çıkardı. Ayrıca nadir bulunan bu mantarın içeriğindeki kordisepinin öğrenmeyi ve hafızayı geliştirdiği anlaşıldı.
 
Journal of Medicinal Food'da yayınlanan araştırmaya göre potansiyel bir antioksidan görevi gören tırtıl mantarı unutkanlığı bile önleyebilir. lMetobolic Brain Disease'in ataştırmasına göre ise tırtıl mantarının antioksidan ve iyileştime etkileri felcin önlenmesi ve tedavisinde kullanabilir.
Tırtıl mantarı beyne zarar veren serbest radikalleri azaltarak felci önleyebilir ve hatta tedavi edebilir. Ayrıca kendi vücudunuz tarafından üretilen ve süperoksit dismutaz (SOD) adı verilen doğal enzim, vücudunuzda bulunan en etkili antioksidanlardan bir tanesi ve beyin hastalıklarına karşı koruma sağlıyor.
 
SOD üretiminin yanı sıra aynı araştırma tırtıl mantarının felçten sonra artış gösteren, MMP-3 adı verilen iltihaplı bileşeni azalttığını gösterdi. Bununla birlikte kanserle savaşmaya yardımcı olan tırtıl mantarı, beyin kanserinin önlenmesinde ve tedavisinde de etkili olabilir.
 
Bu bağışıklığı güçlendiren ve enerji veren mantarın sağlığa daha pek çok faydası var. Bunlardan bir tanesi de stresin vücuttaki zararlı etkilerini azaltması. Stresli kişilerin ve özellikle kanser hastalarının her gün düzenli olarak tırtıl mantarı tüketmeleri tavsiye ediliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.