Fen Tek Lisesi öğrencilerinden CERN çıkarması

Fen Tek Lisesi öğrencilerinden CERN çıkarması

BAHÇEŞEHİR Koleji Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencileri, Avrupa’nın en büyük parçacık fiziği laboratuvarı CERN’i (Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi) ziyaret edip bilim adamı olma yolunda önemli bir adım attı.

 

Güzelbahçe Kampüsü’ndeki Fen ve Teknoloji Lisesi’nin 10’uncu sınıfında eğitim gören 24 öğrencinin beş günlük Avrupa ziyaretlerinin ilk durağı, İsviçre’deki Zürih Politeknik Üniversitesi oldu. 21 Nobel ödüllü mezunu olan üniversiteyi gezen öğrenciler, eğitim sistemi hakkında bilgi aldı, laboratuvar çalışması yaptı.  Öğrenciler daha sonra yılda sadece dünyadaki sekiz eğitim kurumuna kapılarını açan CERN S’Cool Lab’ı ziyaret ederek gruplar halinde deney yaptı. Yerin 100 metre altına inen öğrenciler, Avrupa’nın en büyük parçacık fiziği laboratuvarındaki CMS dedektörlerinde çalışma yaptı. CERN’in ardından Birleşmiş Milletler ile Kızılhaç, Einstein Müzesi ve Lozan Üniversitesi de ziyaret edildi. Öğrenciler en son, Fransa Strasbourg’daki Avrupa Birliği merkezi ile Porsche ve Mersedes Müzelerini de gezip bilgi alarak ziyaretlerini tamamladı.

Gelecekleri için önemli

Ziyaretlerde öğrencilerine eşlik eden Fen ve Teknoloji Lisesi Müdürü Timothy Timur, “Okulumuz bünyesinde yapılan tüm geziler, tamamıyla eğitime yönelik çalışmalardır. Öğrencilerimizin dünyaya bakışı, ufuklarının gelişmesi açısından çok verimli bir çalışma oldu. Bu tip etkinliklerimize devam edeceğiz. Öğrencilerimiz, deneyleri bizzat kendileri yaptı ve gelecekleri açısından önemli tecrübeler edindi. Geleceğin bilim adamları olma yolunda faydalı adımlar attı. CERN’deki deney eğitimlerine yaz kampında da devam edecekler” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.