Ferda Sökmen, “Kadınlara cesaret vermek için yola çıkıyorum”

Ferda Sökmen, “Kadınlara cesaret vermek için yola çıkıyorum”

Ferda Sökmen, İzmir Mobilyacılar Odası Başkan Adayı Seyfettin Dağ’ın listesine dahil oldu.

Meslek odalarının seçimleri yaklaşırken adayların ekipleri de belirgin hale gelmeye başladı. İzmir Mobilyacılar Odası Başkan Adayı Seyfettin Dağ, ekibine sektörden bir kadın girişimci olan Ferda Sökmen’i de dahil etti. Dağ, seçimleri kazanırsa odanın tarihinde bir ilk gerçekleşmiş olacak.

HER SEKTÖR İÇİN KADINLAR ÖNEMLİ

Sektöre 20 yıldır emek veren ve son dört yıldır kendi firmasını kurarak yola devam eden Ferda Sökmen, sektörde kadın girişimcinin az olduğunu ama buna rağmen yönetim kurulunda en azından bir kadın yöneticinin olması gerektiğini ifade ederek, “Ev alışverişini yapan çoğunluk kadın. Kadın bakış açısı da çok önemli. Çünkü kadınlar ayrıntıyı daha fazla tespit eder. Tabii ki kadınlar kadınların dilinden birebir daha iyi anlar. Bazen erkekler için çok fazla ayrıntı olmayan şeyler kadınlar için önemli oluyor. Bizim fark ettiğimiz ihtimal ve eksiklikleri erkekler çok gereksiz görebiliyor. O yüzden de kadın bakış açısı çok önemli. Sadece bizim sektörde değil bütün sektörlerde çok önemli” diye konuştu.

img-9535-min.jpg

KADIN ELİ DEĞEN ODA

Sektörün pazar arayışı, çalışma alanı dahil her sorunu hakkında fikirleri olduğunun altını çizen Sökmen, “Elbette bugüne kadar her yönetim kendince bir şeyler yapmaya çalıştı. Ama kurulduğu günden beri İzmir’de odamızı erkekler yönetmiş. Bu başlı başına bir eksiklik. Ben sektörümüzde kadınlara cesaret vermek adına yola çıkıyorum. Bizim elimizin değdiği bir odanın neler yapabileceğini tüm meslektaşlarımıza göstermek istiyoruz” sözlerine yer verdi.

ADIMIMIZ ÖRNEK OLSUN

İzmir Mobilyacılar Odası Başkan Adayı Seyfettin Dağ da, Sökmen’in çalışkan ve girişken bir meslektaşları olduğunu belirterek, “Ferda arkadaşımızın bize ve sektöre güç katacağına inanıyorum. Sektörde sevilen birisi. Fikirlerine önem veriyoruz. Açıkçası seçildiğimizde birçok konuda yeniliklerin yönetimi olacağız. Ama dilerim ilk kadın yönetici konusunda da biz ilk olalım. Ola ki bu girişimimiz başka meslektaşlarımıza örnek olur, bu bizi ayrıca mutlu eder” ifadesini kullandı.

Meslektaşlarını sık sık ziyaret ettiğini söyleyen kadın girişimci Sökmen, sektörden yoğun destek ve ilgi gördüğünü söyledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.