FERRUH FİLİZ’DEN, KADINA ŞİDDETE SANATLA TEPKİ

FERRUH FİLİZ’DEN, KADINA ŞİDDETE SANATLA TEPKİ

Adı İzmir ile özdeşleşen gözlük ve optik markası Ferruh Filiz, kadına karşı şiddeti senaryosunda ustalıkla işleyen “Yağmurlarda Yıkansam” filmine sponsor oldu.

 

Henüz gösterime girmeden Endonezya, Arnavutluk, İspanya, Antakya ve 53. Antalya Film Festivali’nde “En İyi Senaryo” ödüllerini alan film, 3 Mart Cuma günü sinemaseverlerin beğenisine sunulacak.

  “BU SİCİLİ TEMİZLEYELİM”

Ferruh Filiz’in üçüncü kuşak temsilcilerinden, İş Geliştirme Yöneticisi Melis Filiz Demirtaş, resmi istatistiklere göre her on kadından dördünün eşinden ya da birlikte yaşadığı kişiden şiddet gördüğünü anımsattı. Toplumun bu konuda bilinçlendirilmesi adına, her kişi ve kurumun üzerine düşen görev ve sorumluluklar olduğunu kaydeden Demirtaş,  “İzmir’de 67 yıldır hizmet veren ve adı bu kent ile özdeşleşmiş bir marka olarak, bu kötü sicilin temizlenmesi için farkındalık yaratalım istedik. Bugüne kadar birçok sosyal sorumluluk projesinin içinde yer aldık. Kadına karşı şiddeti hem senaryosunda hem de oyuncuların sanatsal yaklaşımlarında ustalıkla işleyen Yağmurlarda Yıkansam filmine destek olmak bizler için önemli bir mutluluk kaynağı. Yönetmenimiz Gülten Taranç ve oyuncularımızı alkışlıyoruz” dedi. Atatürk’ün, ‘Omuzlarımızın üzerinde yükselmeye layıksın’ dediği kadınların, 2017’nin dünyasında hâlâ şiddet sarmalından kurtulamadığına dikkat çeken Demirtaş, basın kuruluşlarındaki hassasiyetin bu noktada yaşamsal bir işlev yüklendiğini sözlerine ekledi.

GAMZE’NİN ÖYKÜSÜ…

Gülten Taranç'ın yönetmenliğini yaptığı ve çekimleri İzmir'de gerçekleştirilen “Yağmurlarda Yıkansam”, annesi şiddet gören Gamze’nin hikâyesini anlatıyor. Filmde alışılageldiği gibi cinayetle sönen bir yaşam değil; cinayetle başlayan yeni bir hayat anlatılıyor.  Filmde, kadın cinayetlerinin tek mağdurunun yalnızca öldürülen kadınlar olmadığı gerçeği; 15 yaşındaki Gamze’nin öfkesi, yalnızlığı ve çaresizliği üzerinden beyazperdeye aktarılıyor.

gozluk-1.jpgkadin.jpgyonetmen.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.