FERRUH FİLİZ’DEN ÖRNEK DUYARLILIK

FERRUH FİLİZ’DEN ÖRNEK DUYARLILIK

MART AYI BOYUNCA SATILACAK HER GÖZLÜĞÜN 10 TL’Sİ İZMİR DOWN SENDROMU DERNEĞİ’NE BAĞIŞLANACAK.

 

İzmir’ in en köklü optik ve gözlük markası Ferruh Filiz, İzmir Down Sendromu Derneği ile ortak bir projeye imza atarak, Mart ayı boyunca satacağı her gözlüğün 10 TL’sini derneğe bağışlama kararı aldı.

“21 Mart Dünya Down Sendromu Günü” öncesinde başlatılan kampanya ile Down Sendromlu çocukların eğitim ve rehabilitasyonuna katkı sağlanması hedefleniyor. Proje ile ilgili bilgi veren Ferruh Filiz Optik İş Geliştirme Yöneticisi Melis Filiz Demirtaş; İzmir’deki dokuz mağazada yürütülecek kampanya ile toplumda farkındalık yaratmayı amaçladıklarını söyledi.

melis-filiz-demirtas.jpg

AMAÇ, FARKINDALIK

Verilen desteğin şekli ve miktarından çok, down sendromlu bireylere ve ailelerine yalnız olmadıklarını hissettirmeyi amaçladıklarına dikkat çeken Demirtaş, “Bu kampanyadan elde edilecek geliri derneğimize bağışlayarak, küçük de olsa bir katkı sağlamak, ancak daha da önemlisi toplumda farkındalık ve duyarlılık yaratmak istedik. Müşterilerimizin de aynı duyarlılığı göstererek destek vereceklerini düşünüyoruz. İlk iki günde çok olumlu geri bildirimler aldık. Dileğimiz, farklı kampanyalarla bu duyarlılığın yıl boyunca sürdürülebilir olması. Bizler down sendromlu bireyleri, Türkiye ailesinin ayrılmaz bir parçası olarak görüyoruz. Down sendromlu bireylerin hücreleri 46 yerine 47 kromozomdan oluşuyor. Bu nedenle kampanyamızın sloganını ‘Ne farkeder bir eksik bir fazla, yüreklerimizde sevgi olduktan sonra’ cümlesiyle özetledik” dedi.

unnamed-132.jpg

HASTALIK DEĞİL, FARKLILIK

İzmir Down Sendromu Derneği Başkanı Gülnaz Serdal Rodoplu ise; down sendromunun bir hastalık değil, doğuştan gelen ve değişmeyen genetik bir farklılık olduğuna dikkat çekti. Topluma kendilerini anlatmakta ve gereksinimlerinin karşılanmasına yönelik yardım sağlamakta zorlandıklarını söyleyen Rodoplu, “Ferruh Filiz Optik’in gösterdiği duyarlılığa teşekkür ediyoruz. Dünyada 6 milyon, Türkiye’de ise 100 binin üzerinde down sendromlu birey bulunuyor. Yerel yönetimler başta olmak üzere toplumun tüm kesimlerinden bizlere karşı daha duyarlı olmalarını bekliyoruz” dedi.  

kampanya-afis.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.