Festival, Başkan Atila'nın Başlama Vuruşuyla Başladı

Festival, Başkan Atila'nın Başlama Vuruşuyla Başladı

Geleneksel İzmir Çocuk Futbolu Festivali, 50 takımın katılımı ile Bornova’da başladı.

Altınordu ve Çamdibispor’un birlikte organize ettiği, Bornova Belediyesi’nin destek verdiği İzmir Çocuk Futbolu Festivali, renkli görüntülerle başladı. 10-11 yaş grubunda futbolcu adayı çocuklara toprak zeminli sahada futbol zevki yaşatmayı hedefleyen ve festival havasındaki organizasyona bu yıl 50 takım katıldı.

Her yaş kategorisinde 4’er ekibin yer aldığı İzmir Çocuk Futbolu Festivali, Çamdibi’ndeki Altınyıldız Sahası’nda yapılıyor. Bu sahadan yetişen Musa Çağıran, Yiğitcan Gölboyu, Süleyman Varlık ve Mehmet Sak gibi oyuncuların da onurlandırdığı turnuvanın açılışını Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila gerçekleştirdi. Bu tür organizasyonların sürdürülebelir olmasının önemine değinen Başkan Atila, “Bornova Belediyesi olarak amacımız; daha fazla çocuğumuza ve gencimize spor yaptırmak. Bu anlamda her zaman kulüplerimizle işbirliği içerisindeyiz” dedi.

bb2a1ffc-f3c2-4958-bd81-eea64178d34a

Altınordu Yönetim Kurulu Üyesi Barış Orhunbilge, Teknik Koordinatör Zafer Bilgetay ve Teknik Direktör Hüseyin Eroğlu ile Ümit Turmuş ve Mustafa Ferit Acar gibi isimlerin de yer aldığı açılış çok renkli geçti. Geçen yılın organizasyonuyla ilgili filmin izlenmesi ve fotoğraf sergisinin gezilmesi gibi etkinliklerin de yapıldığı açılışta, çocuklara limonata ve dondurma dağıtıldı.

Turnuvada çocukları centilmenliğe özendirmek amacıyla “Mavi Kart” uygulaması yapılıyor. Kuralara göre centilmenlik dışı hareket yapan oyucu Mavi Kart ile 2 dakika ceza alıyor. Üst üste 2 Mavi Kart ise ihracı getiriyor. Turnuvada, FIFA’nın ilk kez İngiltere ile Türkiye A Milli Takımları arasında oynanan özel maçta hayata geçireceği yeni kurallar da uygulanıyor. Turnuva 19 Haziran’da sona erecek.

Bornova’nın spor alt yapısı en güçlü ilçeler arasında yer aldığını hatırlatan Başkan Olgun Atila, “Altındağ’da 2500 kişilik Atatürk Spor Salonumuzu Türkiye Gençler Basketbol Şampiyonası ile hizmete açtık. Doğanlar’daki Yeni Bornova Stadyumu gece maçları da dahil her türlü futbol müsabakasının oynanacağı şekilde hazır hale geldi. Bornova Belediyesi’nin Taç Sanayi, Bornova Şehir Stadı, Yusuf Tırpancıdaki 2 sahası ile Doğanlar ve Pınarbaşı’ndaki sahaları resmi futbol maçlarında federasyon tarafından kullanılıyor. Ayrıca iki halı sahamızı da spor okullarımız kullanıyor. Bu spor alt yapısı ile gelecekte Bornovamızdan daha fazla sayıda sporcu yetişeceğine inanıyorum” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.