Fethi Gürer: AKP iktidarı, enflasyon canavarı yarattı

Fethi Gürer: AKP iktidarı, enflasyon canavarı yarattı

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Meclis’te yaptığı konuşmada "AKP iktidarı, yanlış ekonomi ve tarım politikalarıyla enflasyon canavarını yaratmıştır, pansuman tedbirlerle günü kurtarmaya çalışmaktadır" dedi.

TBMM’de söz olarak, başta gıda ürünleri olmak üzere temel tüketim maddelerindeki yüksek fiyat artışının nedenleri ve çözüm önerileri sıralayan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, gıda ürünlerindeki yüksek fiyat artışının önlenmesi için üreticinin girdi maliyetlerinin yarısının devlet tarafından karşılanması gerektiğini söyledi.

ENFLASYON CANAVARI

Ekonomik krizin artık ‘gramla’ ve ‘taneyle’ alışveriş dönemini başlattığına işaret eden CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Vatandaş çarşı, pazar, markette gramla alışveriş yapmakta ve filesini dolduramadan eve dönmektedir. AKP iktidarı, yanlış ekonomi ve tarım politikalarıyla enflasyon canavarını yaratmıştır, pansuman tedbirlerle günü kurtarmaya çalışmaktadır” dedi.

MALİYET ARTIŞLARI DURDURULMALI

Kamuoyuna yansıyan ve 20 farklı üründe sene başına kadar sabit fiyat uygulamasının hayata geçirilmesi yönünde yapıldığı belirtilen çalışmaya da değinen Gürer, “tüketiciyi korumak” adına hayata geçirilmesi planlanın uygulamanın vatandaşın uygun fiyata ürün alabilmesi için faydalı olabileceğini ancak asıl yapılması gerekenin üretim maliyetindeki artışları durduracak önlemleri alınması olduğunu ifade etti.

GİRDİ MALİYETLERİNİN YARISINI DEVLET KARŞILAMALI

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, çiftçiler, besiciler ve süt inekçiliği yapanların girdi maliyetlerinin yarı yarıya düşürülmesi gerektiğine de değinerek, “Raftaki ürünün fiyatının düşmesi için gübre, tohum, ilaç, yem, mazot, nakliye ve elektrik giderlerinin yarısını devlet karşılamalıdır” önerisinde bulundu.

omer-fethi-gurer.jpeg

YEM FİYATLARI ARTIYOR, İKTİDAR BAKIYOR

"Enflasyonu önleyeceğiz" diye bir yıl süreyle çiğ süt fiyatının sabit tutulduğunu anımsatan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fetih Gürer, yem fiyatlarındaki artışına karşın, siyasi iktidarın bu olumsuzluğu sadece seyretmekle yetindiğini ifade etti.

GEBE HAYVANLAR BİLE KESİME GÖNDERİLİYOR

CHP Milletvekili Ömer Fethi Güren, gelir -gider dengesinin bozulmasının gebe hayvanların dahi kesimine neden olduğuna işaret ederek, yanlış politikaların vatandaşa olumsuz yansımakta olduğuna da vurgu yaptı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.