Fethi Gürer: Geçici işçiler kadro bekliyor

Fethi Gürer: Geçici işçiler kadro bekliyor

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, il özel idaresi, belediye ve şeker fabrikaları gibi kamu kurumlarında çalışan işçilere kadro verilmesi gerektiğini söyledi.

TBMM Genel Kurulu’nda söz olarak kamu kurumlarında geçici olarak çalışıp yıllardır kadro bekleyen işçilerin mağduriyetini gündeme getiren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Yirmi üç senedir geçici işçi olarak kamu şeker fabrikasında çalışan emekçi arkadaşlarımızdan birisi diyor ki: ‘Kadro da bizim anamızın ak sütü gibi helaldir. Sendika ile Bakanlık arasında imzalanan protokolde geçici işçilere de kadro alınması bir an önce sağlanmalıdır. 22 yaşında girdim, 45 yaşına geldim, hâlâ kadro alamadım. Bizler de bu fabrikaların tozunu, yükünü çekenleriz. Bizim de kadro hakkımız verilsin.’ istemektedir. Alın terlerinin, emeklerinin hiç sayılması ailelerini ve kendilerini de yaralamaktadır” dedi.

MAĞDURİYET GİDERİLMELİ

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, fabrikasındaki geçici işçilerin, belediyelerdeki geçici işçilerin kadroları verilmesi ve onların da mağduriyetlerinin giderilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

GECİCİ İŞÇİLER SAHİPSİZ

CHP milletvekili Ömer Fethi Gürer yaptığı açıklamada şeker fabrikaları, İl özel idare ve Belediye yanısıra farklı kuruluşlarda da geçici işçiler bulunduğuna işaret etti. Gürer çoğunluğu 3-6 ay arası çalıştırılan geçici işçilerden bir bölümüne amir izni ile 9 aya kadar çalışma hakkı tanındı. Belediye ve il özel idare çalışanlarına bu hak ta verilmedi. Ekonomik kriz sürecinde çok kamu kurumu geçici işçilerde süre uzatımı da yapmadı. Bu nedenle geçici işçilerin mağduriyeti arttı. Bir an önce bu mağduriyetler sona erdirilip tüm geçici işçiler yaptıkları esas için kadrosuna alınmalıdır” dedi.

forograf.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.