Fethi Gürer: İktidar, nerede o eski bayramlar dedirtti

Fethi Gürer: İktidar, nerede o eski bayramlar dedirtti

Kurban Bayramı dolayısıyla açıklamada bulunan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, "AKP iktidarlarının uyguladığı yanlış politikalar sonucu oluşan ekonomik krizin bayramları da bayram tadında kutlanmasını engelliyor" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, milli bayramlarımızı daraltan ve kısaltarak mana ve önemine uygun kutlatmayan AKP iktidarları, sonunda dini bayramları da yanlış ekonomik politikalar ile ağız tadıyla kutlanmaz hale getirdi. Bayramların dayanışma, ziyaret ruhunu, uygulanabilirliğini, yaşanan şartlar zora soktu. Vatandaş bayramcı gelene şeker ve tatlı gibi olağan ikramlarda zorlanır hale düşürüldü. Lokum ve çikolata gibi ürünlerin yanına yaklaşılmazken evlerde bayram tatlıları yapılamaz oldu. Çocukları sevindirmek için bayram harçlığı, bayram giysisi ise anlatılarda kaldı. Kurban bayramında kurban kesilmesi ise zora girdi. Kurban fiyatları artan bakım maliyeti ile fiyatı olağan bir şekilde arttı. Fiyatlar girdilerdeki artış ile yükselince vatandaş alım gücü düştü. Orta halli geliri olan geçmişte kurban alır keserdi. Bugün bu olanaktan mahrum kaldı. Özellikle dar gelirli kurban kesmekten mahrum kaldı. Hayvancılık yapanlar, yem fiyatları nedeniyle hayvancılık yapılamaz hale geldi, diyor. Vatandaş bayramda dahi dini görevi için kurban alamaz hale düşürüldü. Emekli ise bayram ikramiyesiyle kurban alabilmesi yönündeki çağrımıza iktidar kulak tıkadı. Bazı vatandaşlar daha uygun gördüğü için bağış yoluyla kurbanını derneklere bağışlıyor. Bu durum, aynı mahallede yaşayan ve kurbandan kurbana et gören vatandaşın da kurban etinden mahrum kalmasına neden olacak” dedi.

fotograf.jpeg

Gürer, ülkemizde, bayramlarda büyük kentlerden doğduğu topraklara bayram dolayısıyla gidenlerin ulaşım giderlerinin katlaması, akaryakıt fiyatlarının bir yıl öncesine göre 4-5 kat artması, bilet fiyatlarındaki artış da dikkate alındığında bayramda yolculuk ve yer değiştirmenin de ciddi bir külfete dönüştüğünü ve iktidarın yanlış ekonomik politikaları nedeniyle bayramın ağız tadında yaşanmaz noktaya getirildiğini belirterek, “AKP iktidarı yanlış uygulamaları sonucunda nerede o eski bayramlar dedirtti” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.