Fethi Gürer: Süs bitkilerinde KDV oranı düşürülmeli

Fethi Gürer: Süs bitkilerinde KDV oranı düşürülmeli

Ülkemizde 1 milyona yakın ailenin geçimini süs bitkileri sektöründen sağladığını belirten CHP Milletvekili Gürer, sektörün daha da geçilmesi için girdi maliyetlerinin düşürülmesi, bu nedenle KDV oranının yüzde 8’e indirilmesi gerektiğini belirtti.

TBMM Başkanlığına sunduğu Kanun Teklifi ile süs bitkilerinde yüzde 18 olan KDV oranın yüzde 8’e düşürülmesini öneren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Kovid-19 salgınıyla mücadele tedbirleri kapsamında 31 Temmuz 2020 tarihli Cumhurbaşkanı Kararı ile süs bitkilerinde KDV’nin geçici olarak yüzde 8'e indirildiğini hatırlatarak, bu düzenleme 30 Eylül 2021 tarihinde sona erdiğini ve KDV'nin yeniden yüzde 18 olarak uygulanmasına başlandığını anımsattı.

YEŞİL VE DÖNGÜSEL BİR EKONOMİ

Milletvekili Gürer, hazırladığı Kanun Teklifinde ülkelerin karbon düzenlemesi, yeşil ve döngüsel bir ekonomi, temiz, ekonomik ve güvenli enerji arzı ve sürdürülebilir tarım başlıkları altında yeşil yatırımları teşvik eden politikalar benimseme yoluna gittiğine dikkat çekti.

fotograf.jpeg

YEŞİL YATIRIMLARIN TEŞVİK EDİLMESİ

Gürer, “Ülkemizde de Yeşil Mutabakat Eylem Planı çerçevesinde, özellikle süs bitkileri sektörünün teşvik edilmesi ile birlikte sektörün ürün ve hizmetlerinden en üst düzeyde yararlanılması yeşil yatırımları teşvik politikalarında kısa zamanda çok yol kat edilmesi adına son derece önemlidir” ifadelerini kullandı.

ÜRETİM VE İHRACATA KATKISI

“Çevresel bozulma, doğal kaynakların azalması ve iklim değişikliği gibi çevresel sorunların artması sonucunda çözüm olacak uygulamaların hayata geçirilmesi bir mecburiyet olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu çerçevede yeşil yatırımların artması ve çeşitlendirilmesi önemli hale gelmiştir” diye Gürer, yeşil yatırımların kırsalda çiftçi istihdamını artıracağı, üretim ve ihracata olumlu etkileri olacağının düşünüldüğüne dikkat çekti.

MİLLİ EKONOMİYE BÜYÜK DESTEK

Bu durumun milli ekonomi üzerinde de pozitif etkilerinin olacağının öngörüldüğüne işaret eden CHP Niğde Milletvekili Gürer, “Süs bitkileri sektörünün, bu planlamalar dahilinde ne kadar önemli bir rol üstlendiği düşünüldüğünde sektörün sorunlarına ve üreticilere yönelik destekleyici ve teşvik edici politikalar benimsenmesi gerekmektedir. Bu konuda öncelikli atılması gereken adım, girdi maliyetlerinin düşürülmesi amacıyla KDV oranın yüzde 8’e düşürülmesi olacaktır” ifadelerini kullandı.

1 MİLYON AİLE GEÇİMİNİ BU SEKTÖRDEN SAĞLIYOR

Ülkemizde 1 milyona yakın aileye istihdam sağladığı söylenen sektörün öneminin anlaşılması gerektiğini de vurgulayan Gürer, öncelikli olarak KDV oranın tekrardan yüzde 8’e indirilmesinin sektörün gelişimi adına doğru bir ilk adım olacağını kaydetti.

3065 SAYILI KATMA DEĞER VERGİSİ KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN TEKLİFİ

MADDE 1- 25/10/1984 tarihli ve 3065 sayılı Katma Değer Vergisi Kanununun 28’inci maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

“Süs bitkilerine uygulanacak katma değer vergisi oranı %8’dir”

MADDE 2- Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3- Bu Kanun hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.