Fethiye'de 30 Ağustos Töreninde Gerginlik

Fethiye'de 30 Ağustos Töreninde Gerginlik

Belediye Başkanı ve CHP'li İlçe Başkanı arasında şark kurnazlığı tartışmasından sonra gerginlik devam ediyor.

Muğla Fethiye'de 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları esnasında daha önceden patlak veren tokalaşma krizi devam etti. Belediye Başkanı Behçet Saatcı kabul töreni esnasında CHP'li İlçe Başkanı Ali Özgür Kullukçu'nun elini sıkmayarak Şark kurnazlığı tartışmasının törene sıçramış olduğunu gösterdi.

Fethiye Beşkaza Meydanı Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama töreninde gerçekleşen olay da CHP'nin Fethiye ilçe başkanı Ali Özgür Kullukçu, Fethiye gündeminde olan su fiyatı tartışmalarına yönelik olarak Demokrat Partili Behçet Saatcı'ya  şark kurnazlığı yaptığı ve su konusunda kamuoyunu yanlış bilgilendirdiğini söyledi. Kullukçu, gazetecilere açıklama yaparak  2014 yerel seçimlerinden önce FETÖ'ye ve diğer cemaatlere abone yapılmadan su verilip verilmediğini söyledi. 

 
Kullukçu, Demokrat Partili Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’nın cevaplaması için şunları sormuştu:
 
“Sayın belediye başkanımız bundan 7 ay önce ifade ettiği fakat her nasılsa 15 Temmuz darbe girişiminden sonra basına düşen tarikat ve cemaatlerin ne kadar zararlı olduğuna ilişkin açıklamaları bulunmuştur. Biz sormak istiyoruz. Acaba kendi döneminde tarikat ve cemaat yurtlarına abonesiz olarak ücretsiz su verilmiş midir? Verilmişse niye verilmiştir? Bunun karşılığında da ne alınmıştır? Yine Fethullah Gülen cemaati ve diğer tarikatlar ve cemaatler ile yerel seçimlerde bir seçim pazarlığı yapılmış mıdır? Bunun karşılığında bir bedel ya da rant verilmiş midir? Haklı olarak biz bunların Fethiye kamuoyuna açıklanması gerektiği düşüncesindeyiz. Eğer siz bir seçim pazarlığı ya da o tarikat ve cemaatten bir şey elde etmek adına bu tarikat ve cemaat yurtlarına abonesiz olarak ücretsiz su vermişseniz bunun bir cevabı olmalıdır” sorularını yöneltti.
 
İlçe Başkanı Kullukçu’nun açıklamasının ardından bir gazetecinin Fethiye’de de yürütülen FETÖ operasyonlarına yönelik sorusuna Kullukçu; “Bizimde kafamızda bazı soru işaretleri oluyor. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Fethullah Gülen Terör Örgütü soruşturması kapsamında bir soruşturma yürütülüyor. O soruşturma gereğince Fethiye’den de meclis üyesi, avukat, doktor, iş adamı, öğretmenler bu soruşturma kapsamında gözaltı kararları verildi. Soruşturma gizli olduğu için bizimde soruşturmayı izlemekten başka yapacak bir şey yok. Ancak sormadan da geçemiyoruz; FETÖ kapsamında gözaltına alınan sayın belediye başkanımız Behçet Saatçı’nın listesinden Fethiye Belediye Meclisi üyesi olan kişi acaba Fethullah Gülen cemaatini temsilen mi Fethiye Belediyesine girdi? Fethullah Gülen cemaatinin oylarının alınması noktasında bir cemaat mensubu olarak Fethiye Belediyesine girip girmediği noktasında bizimde kendi içimizde soru işaretlerimiz, bunları sorgulamamız mümkün. Elbette Fethiye kamuoyunda bu yönde kendisini tatmin edecek açıklamalar bekleyecektir. İnşallah öyle değildir. İnşallah bir cemaatin ya da tarikatın oyunu almak adına bu kişiler Fethiye Belediye Meclis üyesi olmamıştır.

Saatçi de cevap olarak sosyal medya üzerinden şu ifadeleri kullanmıştı:
 
“Pavlov psikolojisiyle hareket edip, durumdan vazife çıkarmaya çalışan zavallı bir şahsiyet aklınca bizi karalayacak. Bak biçare; şu an tüm abone kayıtları, belgeler MUSKİ’nin elinde yani 2014 yılından önce yaptığımız ne varsa elinizde. Yaptığın iş gereği adliyenin yolunu bilirsin. Git gereğini yap. Bir meclis üyesinin gündemdeki soruşturma ile ilgili olarak gözaltına alınması ve bu yolla tarafımıza ulaşma gayreti, zavallı bir akıl ürünüdür. Makam, mevkii için, mesleğinin ahlaki kurallarına hiçe sayan, masumiyet ve cezaların şahsiliği prensibini çiğneyen, kendi çıkarları için insanlara her türlü iftirayı atan, çaresizlikten ne yapacağını şaşıran zavallıların sözcülüğüne savunan zat, unutma ki, şerefle bitirilmesi gereken en asil görev hayattır dedi. Ne kadar çırpınırsanız çırpının. Beşkaza kamuoyu neyin ne olduğunun farkında. Senin de kimlerin sözcülüğünü yaptığını elbet bu halk biliyor. Yaşadığınız, ekmeğini yediğiniz Fethiye’nin çıkarları yerine, siyasi çıkarlarını gözeten, Beşkaza’nın menfaatlerini kişisel çıkarlarına tercih eden, tavırlarınızın cevabını, elbet zamanı gelince saygıdeğer Fethiyeliler verecektir. Yaptığınız her türlü karalama ve ahlaki değerden yoksun iftiralar, Fethiyelilerin pahalı su tükettiği gerçeğini değiştirmeyecektir. Azıcık aklınız var ise, yaptığınız yanlışlardan dönersiniz. Yanlıştan dönmek de elbette bir erdemdir”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.