Fethullah Gülen 23 MİTçiyi İnfaz Ettirdi!

Fethullah Gülen 23 MİTçiyi İnfaz Ettirdi!

Terör örgütü lideri Fethullah Gülen'in 23 MİT muhbirini ifşa ederek infaz edilmelerine yol açtığı ortaya çıktı.

Fuat Avni'ye bilgi aktardığı gerekçesiyle tutuklanan Başbakanlık Uzmanı Mustafa Koçyiğit'e bilgi aktaran Emniyet İstihbarat Dairesi çalışanı mühendislerin MİT'in terör örgütleri içerisinde kullandığı muhbirleri ifşa ettiği ve bu sayede örgütlerin MİT muhbirlerini infaz ettiği ortaya çıktı.

Aynı ekip Fuat Avni'ye bilgi sızdırdı

Bir süre önce polis tarafından gerçekleştirilen operasyonla yakalanan Başbakanlık Veri Uzmanı Mustafa Koçyiğit "Fuat Avni" hesabına "devletin gizli kalması gereken bilgilerini aktardığı" gerekçesiyle tutuklanmıştı. Savunmasında yöneltilen suçlamaları kabul eden Koçyiğit, İstihbarat Dairesi'nde görevli mühendislerin kendisine bu bilgileri aktardığını anlatmıştı. Gelen bu bilgileri örgüt "Abi"lerine ilettiğini anlatan Koçyiğit, ayrıca MİT'in Paralel Yapı'ya yönelik soruşturmasında elde edilen 20 bin kişilik listeyi de yine bu mühendisler aracılığıyla ele geçirdiklerini ifade etti. İstihbarat dairesinde yuvalanan mühendislerin "gizli kalması" gereken bilgileri de kendi aralarında kullandıkları "Tango" adlı program üzerinden yolladıklarını itiraf etmişti.

Terör örgütlerine bilgi sızdırdılar

Emniyet ve savcılık tarafından derinleştirilen soruşturmada, mühendislerin adeta ihanet zinciri kurdukları ortaya çıktı. Devletin en mahrem birimi olarak adlandırılan İstihbarat Dairesi'nde yuvalanan mühendislerin, terör örgütlerine karşı saha çalışmasında en etkili silahı olan muhbirleri de ifşa ettikleri bilgisine ulaşıldı. FETÖ'nün infaz listesinde yer alan ve darbe teşebbüsünde ağır yaralanan Turgut Arslan'ın başkanlığını yaptığı TEM Dairesi'nin PKK, DHKP-C ve DAEŞ'e karşı kullandığı 23 kişilik bir muhbir listesinin sızdırıldığı belirlendi.

Muhbirlerin gerçek ismi ve kod adlarıyla beraber

Muhbirlerin gerçek isimleri, soyadları ve kullandıkları kod adları ile faaliyet yürüttükleri bölgeleri kapsayan bilgileri içeren listelerin aynı yöntemle bu terör örgütlerine ulaştırıldığı öğrenildi. Yaklaşık 2 aydır haber alınamayan muhbirlerin bu örgütlerce kırsalda infaz edildiği değerlendiriliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.