FETÖ Öğrencileri 5 Numarayla Fişlemiş

FETÖ Öğrencileri 5 Numarayla Fişlemiş

FETÖ'nün dershanelerinde okuyan öğrencileri fişlediği ortaya çıktı.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖcülerin yaptıkları tek tek ortaya çıkmaya devam ediyor. FETÖcülerin Kırklareli'nde başlatılan soruşturmayla beraber kendisine bağlı dershanelerde öğrencileri fişlediği ortaya çıktı. Öğrenciler 1'den 5'e kadar fişleyen FETÖcüler'in arasında olan bir kadın öğretmen verdiği ifadede şu cümleleri kurdu:
 
"Dershanelerde bulunan ara sınıf öğrencilerinden yapının işine yarayacak öğrencilerle çok fazla ilgilenirdi. Yapının içerisinde 1’lik, 2’lik, 3’lük, 4’lük, 5’lik öğrenci şeklinde puanlar veriliyordu. 5’lik denilen öğrencileri öğretmen Ö.Ş. denilen şahıs iyi biliyordu. O öğrenciler hakkında her şeyi öğrenirdi. Ailesinin durumunu, ailesinin fikri ve maddi durumlarını çok iyi biliyordu. Beşlik öğrencilerle daha çok ilgileniyordu." 
 
Hangi numara ne anlama geliyor?

1’lik öğrenci: Yapıyla hiç bir alası olmayan ve bu yapının fikri yapılarına uymayan ve karşı bir duruş sergileyen öğrenciydi.  Sigara ve alkol kullanan, erkek arkadaşı olan öğrenciler bu gruptandı.

2’lik öğrenci: Birlik öğrencilere göre daha ılımlı olan ancak yine erkek arkadaşı olan öğrencilerdi. 
3’lük öğrenci: Kuran bilen ve okuyan üzerinde çalışırsa kazanılabilecek öğrencilerdendi. Bunlar tesettürlü de olabilir, olmayabilirdi. 
4’lük öğrenci: Tesettürlü ve namazını 5 vakit kılan. 
5’lik öğrenci: tesettürlü ve namazını 5 vakit kılan, bu yapıya bağı sıkı olan ailesi de bu yapıyla bağı bulunan, yapının rahatlıkla kullanabileceği ve Fetullah Gülen’i tanıyan öğrencilerdi."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.