FETÖ tezgahı adli tıpta!

FETÖ tezgahı adli tıpta!

Serbes’in yargılandığı davanın en önemli delili olarak gösterilen Adli Tıp Raporunda imzası bulunan doktorların FETÖ üyeliği suçlamalarla açığa alınıp tutuklandıkları ortaya çıktı.

FETÖ’cülere haraç vermediği için tutuklanan İşadamı Serhat Serbes’e yönelik cinsel taciz kumpasının Adli Tıp ayağı ortaya çıktı. Serbes’in yargılandığı davanın en önemli delili olarak gösterilen Adli Tıp Raporunda imzası bulunan doktorların FETÖ üyeliği suçlamalarla açığa alınıp tutuklandıkları ortaya çıktı.

FETÖ’cülerin baskısıyla meslekten ayrılan Sakarya KOM Şube Amiri Resul Hikmet Sarısoy’un Adil Öksüz’e haraç vermediği için tutuklanan İşadamı Serhat Serbes’e yönelik şok ifşatları gündeme bomba gibi düştü. Akit, Serbes’ye yönelik cinsel taciz kumpasının Adli Tıp ayağıyla ilgili önemli bilgilere ulaştı. Serbes’in yargılandığı davanın en önemli delili olarak gösterilen Adli Tıp Raporunda imzası bulunan doktorların “Sahte resmi rapor düzenlemek”, “himmet ağı kurmak”, “Bylock” ve “örgüt üyeliği gibi suçlamalarla açığa alınıp tutuklandıkları ortaya çıktı. Raporun Serbes aleyhine çıkması için kulis yaptığı öne sürülen Prof. Dr. Hamdi Tutkun’un, Kayseri’de TSK’nın bilgisayar sistemine sahte belge yerleştirirken yakalan FETÖ’cüleri akladığı tespit edildi. Akit’e bilgi veren Adli TIP Kurumu yetkileri ““raporda ismini geçen kurum çalışanlarının tamamı ihraç edildi bir kısmı ise tutuklandı. Kurumuzla ilişkileri yoktur” denildi.

RAPOR DA DÜZMECE ÇIKTI

Dönemin Sakarya KOM Şube Müdürlüğünde baskı ve telkinle ifadesi alınan F.Ş.D’nin sevk edildiği İstanbul Adli Tıp Kurumunda hazırlanan raporda imzası bulunan profesör ve uzman hekimlerden 4’ünün kurumla ilişkisinin FETÖ nedeniyle kesildiği, 3’ünün tutuklandığı bildirildi. Akit’e bilgi veren Adli TIP Kurumu kaynakları “raporda ismi geçen kurum çalışanlarının tamamı ihraç edildi bir kısmı ise tutuklandı.  Kurumumuzla ilişkileri yoktur” dedi. Raporda imzası bulunan Prof. Dr. Hamdi Tutkun tutuklandı. Prof. Dr. Lütfi İlhan Yargıç (2 Eylül operasyonu) tutuklandı.Prof.. Dr. Ensar Yekeler ihraç edildi ve gözaltına alındı. 

Adli Tıp Kurumu Başkan Yardımcısı Uzm.Dr. Mustafa Okudan görevden alındı. Raporun Serbes aleyhine çıkması için kulis yaptığı öne sürülen Prof. Dr. Hamdi Tutkun’un, Kayseri’de TSK’nın bilgisayar sistemine sahte belge yerleştirirken yakalan FETÖ’cüleri akladığı tespit edildi. Tutkun tutuklama gerekçesinin “Sahte resmi rapor düzenlemek”“silahlı terör örgütüne üyelik” olduğu ifade edildi. 2 Eylül’de tutuklanan Prof. Dr. Lütfi İlhan Yargıç’ın ise FETÖ örgütünün özel haberleşme programı ByLock kullanıcılarıyla irtibatlı olduğu vurgulandı.

SUÇ DELİLİ BULAMAYINCA KUMPAS KURMUŞLARDI

Akit, FETÖ’nün firari Genelkurmay İmamı Adil Öksüz’e 500 bin euro himmet vermediği için tutuklanıp Silivri Cezaevi’ne atılan işadamı Serhat Serbes’e yönelik kumpasla ilgili şok bir tanığa ulaşmıştı. Sakarya KOM Şube Müdürlüğü’nde görevli Emniyet Amiri Resul Hikmet Sarısoy, Serhat Serbes’e yönelik FETÖ kumpasının Sakarya KOM Şube’de hazırlandığını söylemiş, “Aylarca telefonları dinlenmesine rağmen herhangi bir suç delili elde edilemeyince paniğe kapıldılar. Serbes aleyhine ifade vermesi için birkaç kadın ve genç birkaç kız getirdiler. İfadelerin alınması esnasında sürekli telkinlerde bulunup baskı kuruldu. Ben bu duruma şahit olup tepki gösterince önce beni şubeden uzaklaştırıp peşpeşe karakollara sürdüler, sonra da emekli olmam için her türlü psikolojik baskıyı yaptılar” demişti. 

 

 

 

Kaynak: Yeni Akit

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.