FETÖ Yeni Darbe Girişimi Tarihi Belirlemiş

FETÖ Yeni Darbe Girişimi Tarihi Belirlemiş

FETÖ'nün darbe girişimi için yeni bir tarih belirleidği ortaya çıktı. 

15 Temmuz'da Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) yeni bir askeri darbe girişimi için 6-7-8 Kasım tarihlerini beklediği öne sürülürken, istihbarat birimlerinin duyumları da bunu destekledi.

İzmir'de FETÖ'den 1240 tutuklama

FETÖ'nün tutuklanan kişilerin yerlerine yeni isimler getirdiği tahmin edilirken, sadece İzmir'de 2 bin 980 kişi gözaltına alındı, 880 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı, bin 240 kişi ise tutuklandı. Tutuklanan ve serbest kalanların bir çoğunun itirafçı olmak için başvurduğu öğrenilirken, bunların içerisindeki isimlerinin bir kısmının zaten bilinen bilgileri indirim için anlattığı öğrenildi. Öte yandan Ege Bölge İmamı olduğu iddia edilen Bekir Baz'ın yerine FETÖ'nün Kıbrıs'tan bir isim getirdiği öne sürüldü.
 
Yeni tarih bekliyorlar iddiası

FETÖcülerin 15 Temmuz'un ardından yeni bir kalkışma girişimi için 6-7-8 Kasım tarihlerini beklediği öğrenilirken FETÖ'nün bu kalkışma için Doğu'da bir hareketlilik başlatarak halkı ayaklandıracağı öne sürüldü. 8 Kasım'da ABD'de Hillary Clinton ve Donald Trump'un yarışacağı seçim nedeniyle oluşacak ortamdan da faydalanmak isteyen FETÖ'nün bu tarihte, ordudan atılan ve dışarda olan hücreleri aracığıyla yine kalkışma içinde olabileceği de istihbarat birimleri tarafından değerlendirmeye alındı. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.