FETÖcü Hakim Yunanistan'a Kaçtı

FETÖcü Hakim Yunanistan'a Kaçtı

Yunanistan'a kaçan bir hakim sığınma talebinde bulundu.

Yunanistan'a 6 Suriyeli mülteci ile beraber kaçan 50 yaşındaki bir Türk hakim Yunanistan'dan sığınma talebinde bulundu. Sakız Adası Sahil Güvenlik biriminin verdiği bilgi doğrultusunda sığınma talebinde bulunan 50 yaşındaki hakim sabah 06.00 sularında 6 Suriyeli göçmenle beraber Aya Eleni sahiline çıktı. 

Sahil Güvenlik Ekipleri tarafından merkeze getirilen hakim, siyasi sığınma talebinde bulunduğu için başkent Atina'ya gönderilecek. Yetkililer Türk hakimin ülkeye yasa dışı giriş suçlamasıyla karşı karşıya olduğunu ve sığınma talebi işlemlerinin tamamlanması için başkent Atina'ya götürüleceğini belirtti.

Perşembe günü de 4'ü Dedeağaç, 3'ü Rodos'tan olmak üzere Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensubu oldukları tahmin edilen 7 Türk vatandaşı, yasa dışı yollardan ülkeye giriş yaparak sığınma talebinde bulunmuştu. FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sonrası 8 darbeci asker de Yunanistan'a kaçmıştı. Türkiye'nin iadesini istediği askerlerin iltica başvuruları halen Yunan makamlarınca değerlendiriliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.