FETÖcü İşadamları 2 Milyarlık Vurgun Yapmış

FETÖcü İşadamları 2 Milyarlık Vurgun Yapmış

FETÖcü işadamlarının kaçırdıkları vergilerle 2 milyarlık vurgun yaptığı ortaya çıktı.

Aralarında firari Akın İpek’in şirketleri gibi çok sayıda FETÖ yapılanmasındaki şirketlere toplamda son iki yıllık dönemde, kaçırdıkları vergi karşılığında 2 milyar Türk Lirası’nın üzerinde vergi cezası kesildi.

Star gazetesinin haberine göre çok sayıda şirket ve kişi hakkında ise suç duyurusunda bulunuldu. Cezalar ağırlıklı olarak vergi kaçakçılığı ve vergi ziyaı maddelerinden kesildi. Devam eden vergi incelemelerinin sonuçlanmasıyla birlikte FETÖ yanlısı şirketlere kesilen ceza miktarının artacağı belirtiliyor.

DENETİMLER ARTTI

Maliye Bakanlığı’na bağlı Vergi Denetim Kurulu (VDK) tarafından yapılan incelemelerde Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile de koordineli bir çalışma yürütülüyor. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’ndan edinilen bilgilere göre bu kapsamda 8-10 bin şirkete yönelik denetim ve inceleme faaliyetleri sürüyor. İncelemesi süren ya da FETÖ’ye destekten vergi incelemesine alınacağını düşünen çok sayıda şirketin de vergi borçlarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin düzenleme ile getirilen matrah artırımına başvuracakları belirtiliyor. Öte yandan, darbe girişiminde bulunan FETÖ terör örgütünün mali ayağının tamamıyla çökertilmesine yönelik çalışmalar sürüyor. İş dünyası ve ekonomi yönetiminde son bir temizlik harekatı başladı. Bank Asya faaliyetlerinin durdurulmasının ardından örgütün finans ayağı bağlantısı kesildi. Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) üyesi işadamlarının ise para trafiği mercek altına alındı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.