FETÖcü Öğretim Üyeleri Astronomik Maaş Almış

FETÖcü Öğretim Üyeleri Astronomik Maaş Almış

Akdeniz Üniversitesi bünyesinde geçtiğimiz gün gözaltına alınan 3 öğretim görevlisinin astronomik ücretler aldığı ortaya çıktı.

Akdeniz Üniversitesi'nde FETÖ'den dolayı gözaltına alınan 3 öğretim görevlisinin 2 yıl boyunca 'koordinasyon hizmeti' adı altında ayda 55'er bin lira aldığı ortaya çıktı. 3 öğretim görevlisinin aldığı maaşların uygunsuz olduğu gerekçesiyle rektörlüğe yazı veren bir öğretim görevlisi kendisinin de "koordinasyon hizmet komisyonunda" yer almasına rağmen maaşların orantılı olmadığını belirtti. 

Ödemeler yönergeye göre

Aynı öğretim görevlilierinin geçen yıllarda da yüksek maaşlar aldığı ortaya çıkarken yapılan ödemeler yönergeye uygun çıkınca her üç öğretim görevlisine de uyarı verildi.

2 Yılda 1 milyon

Biri eski dekan olan ve diğerleri eski dekan yardımcısı olan 3 ismin birim puanları yüksek olan "koordinasyon hizmeti" adı altında yılda birer milyon liranin üzerinde para aldıkları ortaya çıktı. Öte yandan bu öğretim görevlileri aldıkların maaşın belli olmaması için ödeme cetvellerini ve ders programlarını gizli tuttuğu iddiası ortaya atıldı.

Rakamlar el ile girilmiş

Her üç isme verilen paranın aylık tutarlarını bilgisayar kabul etmeyince rakamlar el ile girilerek düzeltmiş. Eski dekan şu an gözaltında tutulurken kaçan dekan yardımcılarının aranılmasına devam ediliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.