FETÖ'nün 2 ve 3 Numarası Uşak'tan Çıktı

FETÖ'nün 2 ve 3 Numarası Uşak'tan Çıktı

Fethullah Gülen'in terör örgütü FETÖ'nün Gülen'den sonra 2 numara, 3 numara ve 4 numarası Uşak'tan çıktı!

Fethullah Gülen'in terör örgütü FETÖ PDY'ye yönelik başlatılan ve 1 yıldır süren soruşturma çerçevesinde Gülen'in en önemli sanık olarak yer aldığı 13 kişinin tutuklandığı 111 sanığın yargılanmasına devam edildiği iddianame Uşak 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

İddianamede Gülen'den sonra yer verilen en önemli ikinci kişi olarak terör örgütünün İsrail İmamı olarak geçen ve firari olan Harun Tokak, en önemli üçüncü kişi olarak ise eski MİT ve bürokrasi imamı olan ve Asya İmamı olduğu öğrenilen firari olan Murat Karabulut, en önemli 4. isim olarak ise Hazim Sesli olarak yer aldı.

Himmet, bağış, kurban...

Sanıkların FETÖ'ye yönelik olarak finans kaynaklarını yöneterek himmet, bağış, kurban ve zekat başlığı altında iş adamlarında para toplayarak ABD'ye aktardıkları öne sürülürken, Uşak Cumhuriyet Başsavcılığının FETÖ/PDY'nin finans ayağına yönelik Eylül 2015'te başlattığı soruşturma kapsamında Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, 83 kişiyi gözaltına almış, FETÖ yapılanmasında "bürokrasi imamının yardımcısı" olduğu iddia edilen iş adamı Hazim Sesli ile Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Ali Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 13 kişi tutuklanmıştı. Operasyon kapsamında 20 kişi hakkında ise yakalama kararı çıkarılmıştı. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.