FETÖ'nün İzmir'deki Abisinin Sözü Kanunmuş

FETÖ'nün İzmir'deki Abisinin Sözü Kanunmuş

FETÖ'yle beraber fotoğrafları ortaya çıkan ve FETÖ içerisinde "Kadim Abi" olarak tanınan Yusuf Bekmezci'nin sözünün kanun olarak geçtiği ortaya çıktı.

İzmir merkezli olarak 4 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyon çerçevesinde gözaltına alınan isimlerden olan FETÖ içerisinde "Kadim abi" olarak tanınan Yusuf Bekmezci ile ilgili çarpıcı detaylar ortaya çıktı. Bekmezci'nin örgüt içerisindeki sorunları çözmek amaçlı olarak görevlendirildiği ve sözlerinin kanun kabul edildiği ortaya çıktı.

Üst düzey gruplarla ilgileniyor

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde FETÖcülerden ele geçirilen belgeler ve zanlıların karakol ile savcılıkta verdiği ifadeler çerçevesinde Yusuf Bekmezci'nin örgüt içerisinde önemli bir konuma sahip olduğu ve üst düzey gruplara özel ilgi gösterdiği öğrenildi. Bekmezci'nin örgüt üyeleri arasında da oldukça popüler olduğu ve Bekmezci'yle fotoğraf çektirmenin önemli olduğu belirtildi.
 
Milli futbolcularla aynı karede
 
Zanlıların ikametlerindeki aramalarda, FETÖ/PDY'nin futbol yapılanması soruşturması kapsamında aranan eski milli futbolcu Arif Erdem ile Emre Belözoğlu, Hakan Ünsal ve Ahmet Yıldırım'ın örgütün "kadim abisi"yle poz verdikleri bir fotoğraf ele geçirilmişti.
 
Daha önceden de örgüt elebaşı Gülen ile Kazakistan ve Güney Afrika gibi ülkeleri ziyaret ettiği anlaşılan Bekmezci'nin daha sonraki süreçte sıklıkla ABD'nin Pensilvanya eyaletine giderek FETÖ elebaşıyla konuştuğu ve buradan çıkan kararları Türkiye genelindeki örgütün sözde il sorumlularına aktardığı ileri sürülmüştü
 
Alt kademede yer alanlarla ilgilenmiyormuş
 
Zanlıların ifadelerinde, Bekmezci'nin örgütün alt kademesinde yer alanlarla ilgilenmediği, önemli iş adamları ve tanınmış kişilere yönelik "ders" olarak nitelendirilen sohbetlerini Bergama Akın İpek Yurdu, Akyazılı Derneği ve Şifa Üniversitesi gibi yerlerde verdiği vurgulandı.
 
Sözleri "kanun" gibi kabul ediliyormuş
 
Bekmezci'nin FETÖ üyeleri arasındaki her türlü anlaşmazlığı çözen kişi olarak bilindiği, söylediklerinin "kanun" gibi uygulandığı belirtildi.
 
Bekmezci hakkında ifade veren bir zanlı şunları söyledi:
 
"İki iş adamı arasında ticaretten kaynaklı alacak verecek meselesi nedeniyle anlaşmazlık oluşmuştu. Taraflardan biri bu konuyu mahkemeye taşıdı. Konu mahkemeye intikal edince bu iki kişi arasındaki husumet daha da büyüdü. Araya birçok kişi girdi ancak uzlaşma ortamı sağlanamadı. Sonuçta abiler bu iki kişiyi Yusuf Bekmezci'nin Kemeraltı Leblebici Han'da bulunan züccaciye dükkanına götürdü. Bekmezci abi bu iki kişinin arasını kolayca buldu çünkü onun sözüne itiraz edilmezdi."
 
Soruşturma kapsamında aranan Bekmezci'nin yurt dışına kaçtığı ihtimali üzerinde duruluyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.