FETÖ’nün ’Karşıyaka eyalet yapılanması’ davasında yeni gelişme

FETÖ’nün ’Karşıyaka eyalet yapılanması’ davasında yeni gelişme

Sanıkların tahliye talebi reddedildi

İzmir’de, FETÖ'nün 'Karşıyaka eyalet yapılanması' ile ilgili 11 tutuklu sanığın yargılanmasına devam edildi. Sanıklar tahliyelerini talep ederken mahkeme heyeti talepleri reddetti.

İzmir 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesinde görülmeye başlanan 4’üncü duruşmaya 11 tutuklu sanık, sanıkların avukatları ve sanıkların yakınları katıldı. Tanık olarak dinlenen, KHK ile kapatılan Bakırçay Sanayiciler ve İş Adamları Derneği eski üyesi M.K., sanıkların bir kısmını dernekten tanıdığını belirterek, ''Dernekte iş adamlarına yönelik seminerler oluyordu. Dernekte 2 hafta bir dini sohbet toplantıları oluyordu. Dernekte Ramazan ayında zekat vermek isteyenlerden ve Kurban Bayramı'nda kurban vermek isteyenlerden para toplanıyordu. Paralar bildiğim kadarıyla o dönem FETÖ'nün yurtlarına gönderiliyordu'' dedi.

FETÖ üyesi olmak suçundan tutuklu bulunduğu cezaevinden Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile tanık olarak ifade veren başka bir dosyadan tutuklu A.M.B. ise sanıklardan bir kaçını tanıdığını, sanıklardan Sefer Özcan'ın yeğeni için yurt taksitlerini ödediğini söyledi.

Savcı verdiği mütalaasında, sanıkların tutukluluk hallerinin devamını talep etti.

Mahkeme başkanı, sanık Ahmet Kuşdemir'in ByLock raporunun geldiğini, sanık Kuşdemir'in ByLock'ta 'hasşakirt' adıyla kayıtlı olduğunu, çok sayıda mesaj içeriklerinin olduğunu, çok sayıda ekli arkadaşı olduğunu söyledi.

Sanık Ahmet Kuşdemir ise ByLock yüklemediğini, kullanmadığını belirterek tahliyesini talep etti.

Mahkeme başkanı sanıklara tek tek söz verdi. Sanıklar suçlamaları kabul etmediklerini belirterek tahliye taleplerinde bulundu. Sanık avukatları da müvekkilleri için tahliye talebinde bulundu. Mahkeme heyeti, talepleri değerlendirmek için ara verdikten sonra sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verip eksiklerin giderilmesi için duruşmayı Haziran ayına erteledi.

Olayın geçmişi

İzmir’de FETÖ/PDY’nin sözde Karşıyaka eyaletine yönelik soruşturma kapsamında, 27 Mayıs 2016’da İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin düzenlediği operasyonda, örgütün okullar ve dershaneler Türkiye sorumlusu olduğu iddia edilen ve Fetullah Gülen’in yeğeni Mehmet Mezher Gülen’in de aralarında bulunduğu 32 şüpheli gözaltına alınmış, 14’ü tutuklanmıştı. İzmir Cumhuriyet Savcısı Ayhan Yılmaz, tutuklu 14 sanık hakkında hazırladığı iddianamede, yeğen Gülen hakkında ’silahlı terör örgütü yöneticisi olmak’ suçlamasıyla 22,5 yıla kadar, diğer sanıklar hakkında da "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçlamasıyla 15 yıla kadar hapis cezası talep etmişti. FETÖ’nün ’Karşıyaka eyalet yapılanması’ davasında yargılanan, aralarında silahlı terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen’in yeğeni Mehmet Mezher Gülen’in de bulunduğu 3 kişinin dosyası geçtiğimiz ay davadan ayrılmıştı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.